Antena Meniu Search
x

O bătrână din Buzău a pierit într-un incendiu de vegetație pe care îl provocase intenționat

Doi soţi din Buzău au fost separaţi pentru totdeauna după ce au încercat să cureţe terenul de uscături. Au pus focul, dar hainele femeii s-au aprins şi ele.

Vezi și

Doi soţi din Buzău au fost separaţi pentru totdeauna după ce au încercat să cureţe terenul de uscături. Au pus focul, dar hainele femeii s-au aprins şi ele. 

"A luat foc, nu m-a ascultat." Au fost primele cuvinte ale bărbatului de 72 de ani, când un şofer l-a găsit întâmplător. Bătrânul, cu trupul plin de arsuri, numai ce fugise din incendiul care a cuprins 10 hectare din pădurea din Gura Teghii.

Făcările au pornit chiar din vina celor doi soţi.

Au curăţit prin grădină că aşa se curăţă de primăvară, au adunat nişte frunze acolo, le-au dat foc şi a scăpat focul în pădure.

Alertaţi de strigăte, sătenii au anunţat imediat pompierii. Am intervenit cu 5 autospeciale şi 40 de pompieri. În sprijinul nostru venind serviciul voluntar de urgenţă, personal din cadrul ocolului silvic şi localnici.

Înarmaţi cu pet-uri cu apă, lopeţi, mături şi târnăcoape, zeci de oameni au pornit să elimine focarele din pădure.

După câteva ore, focul a fost stins. Batrânul care a supravieţuit infernului a fost dus cu un elicopter, în stare gravă, de la spitalul din Nehoiu în capitală. În fiecare primăvară, pompierii sunt chemaţi la zeci de astfel de incendii. Tot în Buzău, acum o lună, un alt bărbat a murit tot într-un incendiu de vegetaţie procat de el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » O bătrână din Buzău a pierit într-un incendiu de vegetație pe care îl provocase intenționat