Antena Meniu Search
x

O bătrână trăieşte într-o casă de lut, veche de 200 de ani

Există locuri peste care timpul nu trece. Există oameni desprinşi din poveşti. Bunica Ica trăieşte într-o casă de lut, veche de 200 de ani.

Vezi și

 Există locuri peste care timpul nu trece. Există oameni desprinşi din poveşti. Bunica Ica trăieşte într-o casă de lut, veche de 200 de ani. Doarme sub un acoperiş de paie, fără lumină şi fără tehnologie.

La capătul unui drum şerpuit din Răstoci, la marginea pădurii, se află casa bunicii Ica. O găsim pe prispa de pământ, unde ne primeşte cu un zâmbet larg. Când intri în casa ei, intri, de fapt, în trecut.

200 de ani de tradiţie au încremenit între pereţii de lut. Un cuptor vechi, în care au copt pâini trei generaţii. Farfurii pictate, o icoană înnegrită de timp şi de fum, fotografii roase de vreme. Şi o colecţie de genţi de când lumea.

Toate, alcătuiesc universul de poveste în care bunica Ica trăieşte de când se ştie. Singură. A fost frumoasă, iar pozele stau mărturie. E senină când îşi deapănă viaţa.

Îşi ţine amintirile ascunse într-o cutie veche. Sunt mica ei comoară. Din puţinul ei, a reuşit să-şi repare acoperişul, prin care înainte îi ploua în casă. Mulţi ar spune că e săracă, dar ea se simte bogată în suflet.

Căsuţa ei veche a devenit atracţia zonei, şi mulţi străini îi calcă pragul, ca să vadă cum se trăia acum două secole. Fără curent şi fără tehnologie. Bunica Ica mai are o dorinţă. Ar vrea să ştie, că după ea, casa în care s-a născut va dăinui şi peste alte secole.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O bătrână trăieşte într-o casă de lut, veche de 200 de ani