Antena Meniu Search
x

Video O fostă profesoară şi-a abandonat copilul de teama soţului violent. Femeia s-a predat după patru zile

O fostă profesoară şi-a abandonat nou-născutul în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea. Pruncul a fost descoperit acum cateva zile si azi femeia s-a predat la poliţie. Fostul dascal mărturiseşte că şi-a părăsit fetiţa de teama soţului violent, care nu-şi dorea copilul. Starea bebeluşului este bună, iar Protecţia Copilului va decide cine-l va lua în îngrijire după externare.

de Redactia Observator

la 15.02.2021, 20:16

Vezi și
  • Şi-a abandonat fetiţa în scara unui bloc de teama soţului violent
  • Femeia, fostă profesoară, s-a predat poliţiei după patru zile

Fetiţa care avea doar 5 zile de când venise pe lume a fost găsită, joi, abandonată într-un bloc din Râmnicu Vâlcea. O tânără a observat copilul, care era aşezat într-un scaun auto într-un colț, chiar la intrarea în scară.

Bianca Ioana Apostol, tânăra care a găsit fetiţa: "Stătea săraca în frig, tremura, plângea, nu ştiam ce să fac, am sunat la 112".

Astăzi, o femeie de 35 de ani s-a prezentat la sediul poliţiei şi a declarat că este mama copilei.

Cătălin Udrea, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea: "În momentul de față ea este audiată, fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie".

Copilul a rămas sub supravegherea medicilor

Micuţa este sub supravegherea medicilor de la maternitatea din Râmnicu Vâlcea, iar starea ei este bună.

Nicolae Monica, medic Maternitatea Vâlcea: "Este un copil perfect normal care se comportă chiar foarte bine, ceea ce ne bucură foarte tare pe toți cei de aici, întrucât a devenit fetița noastră, norocul a făcut să o primim noi aici. Acum o îngrijim ca și când ar fi fetița noastră, a tuturor de aici". 

Protecția Copilului Vâlcea va decide cine va avea grijă de copil după externare. 

Nicolae Badea- director DGASPC: "Asistentul social de la maternitate are în permanență legătură cu un asistent social și dacă se impune vom lua o măsură în procedură de urgență, o măsură de protecție care constă în plasament la familie, familia lărgită sau la asistent maternal profesionist."

Femeia care şi-a abandonat fetiţa este fostă profesoară şi ar fi recurs la acest gest de teama soţului violent care nu-şi dorea copilul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O fostă profesoară şi-a abandonat copilul de teama soţului violent. Femeia s-a predat după patru zile