Antena Meniu Search
x

Video O mamă cu doi copii din Hunedoara a reuşit să fugă din casa celui care devenise un coşmar pentru ei

Primele sărbători în libertate, cu tihnă şi linişte. Este bucuria a trei suflete dintr-un sat din Apuseni. O mamă cu doi copii a reuşit să se rupă de traiul chinuit şi să fugă din casa celui care devenise un coşmar pentru ei.

de Redactia Observator

la 05.01.2021, 14:43

Vezi și
  • Scăpată din infern
  • O nouă şansă la viaţă

După ani de umilinţe şi bătăi, femeia şi-a făcut curaj, şi-a luat micuţii şi a plecat în căutarea unei vieţi normale. În sprijinul lor au venit mai mulţi oameni cu suflet mare.

Tremura inima în mine de frică

Povestea Oanei este povestea multor femei. S-a căsătorit în urmă cu 12 ani. Visa la o viaţă frumoasă într-un sat din comuna hunedoreană Vaţa de Jos. Dar visul s-a transformat în coşmar. De-a lungul anilor, jignirile s-au transformat în umilinţe şi bătăi. Totul se petrecea în faţa copiilor.

„Din certuri, scandaluri, a ajuns să sară la mine, să mă strângă de gât, să mă ţină cu forţa, să îmi ia acte, să îmi ia tot ce îmi aparţinea, să îmi ia tot, şi atunci să plec, fără nimic, doar cu hainele de pe mine”, poveste;te Oana Maria Trif.

A fost nevoie de mulţi ani pentru ca Oana să găsească curajul de a-şi înfrunta agresorul. A reuşit, însă, şi-a luat copiii şi a plecat. Nu a ştiut unde merge şi cum va trăi. A avut noroc, câţiva tineri i-au sărit în ajutor.

„Ne-am gândit ce putem să facem pentru oameni. Având în vedere că ea a plecat cu doi copii şi nu a avut unde să stea, primul lucru la care ne-am gândit a fost să căutăm un loc unde să poată locui în condiţii normale, având în vedere că se apropia şi iarna”, sune Ionuţ Popa, un localnic.

O nouă şansă

Acum Oana stă într-o mică garsonieră cu cei doi copii. Viaţa lor s-a schimbat datorită curajului femeii, dar şi cu ajutorul celor care nu au uitat să-şi ajute semenii. Potrivit Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) numărul sesizărilor din partea femeilor agresate de partenerii de viaţă a crescut anul trecut cu 2,3 la sută faţă de 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O mamă cu doi copii din Hunedoara a reuşit să fugă din casa celui care devenise un coşmar pentru ei