Antena Meniu Search
x

Zeci de oameni ai străzii, din Iași, dorm la temperaturi de minus 17 grade

În ciuda gerului năprasnic ce s-a abătut azi-noapte peste Iaşi, zeci de oameni ai străzii au refuzat să meargă la un adăpost.

Vezi și

În ciuda gerului năprasnic ce s-a abătut azi-noapte peste Iaşi, zeci de oameni ai străzii au refuzat să meargă la un adăpost. Nemulţumiţi de condiţiile din centrele de noapte, preferă să doarmă sub cerul liber. Zeci de voluntari şi poliţişti locali şi-au petrecut, totuşi, întreaga noapte încercând să-i convingă să accepte măcar o masă caldă din partea autorităţilor.

De mai bine de 20 de ani, acest bătrân stă pe străzi. Acum, când în Iaşi mercurul din termometre a scăzut mult sub limita îngheţului, omul şi-a găsit adăpost sub o conductă. 

După minute bune de negocieri, poliţiştii locali îl conving să meargă la Centrul de Noapte. Acolo va primi o masă caldă. 

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Iaşi: "Acţiunile le desfăşurăm de cel puţin o săptămână, în fiecare zi fiind conduse la adăpost, în medie, 15 persoane."

Mulţi dintre oamenii străzii au fost, însă, de neînduplecat.

Marius Benchea, directorul serviciului voluntar de ambulanţă Iaşi: "Suntem aici pentru a salva oameni. Vieţile lor contează foarte mult pentru noi. Niciun om nu ar trebui să stea afară în aceste condiţii."

Nici măcar gerul năprasnic nu îi poate convinge să îşi părăsească adăposturile improvizate.

Temperaturile în această săptămână vor ajunge şi minus zece grade, aşa că zeci de voluntari şi poliţişti locali vor merge din nou pentru a-i strânge de pe străzi pe oamenii fără adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Zeci de oameni ai străzii, din Iași, dorm la temperaturi de minus 17 grade