Antena Meniu Search
x

Obezitatea, din ce in ce mai prezenta in randul copiiilor romani

Cazul baietelului obez din Dolj este departe de a fi izolat. Obezitatea a devenit la fel de prezenta in randul copiiilor ca si calculatorul. Comparatia nu e deloc intamplatoare. In cele mai multe cazuri, sedentarismul e principala cauza, dar si genetica.

Vezi și

Vestea buna e ca exista tratament. E nevoie, insa, de efort.

“M-am speriat ca ,de cand au intrat in vacanta, mananca in continuu. Mancau pur si simplu in continuu”, spune Florica Bogdan, mama unor copii cu problem de greutate.

Nu era pofta, ci boala. Aceasta mama si-a dat seama imediat si a cautat ajutorul profesionist: “Le-am vazut ca nu pot sa le mai controlez. M-am dus sa-i cumpar ceva si nu-i gasesc, ii iau numai de la oameni mari”.

Elena e fata cea mare. Are 11 ani si 79 de kilograme. Cel putin 30 de kilograme peste greutatea normala.

Cea mica are 54 de kilograme si noua ani. De doua zile, e internata la Institutul Parhon, cu sora sa. Medicii au vorbit cu ele. E important sa-si dea seama de gravitatea situatiei. Gabi a inteles. Asa ca, pentru ea, drumul spre o viata normala va fi mai usor. Cele doua fete sunt un exemplu de ajutor medical primit la timp.

In cazul lui Alexandru, s-a intarziat cel putin patru ani. Dar inca mai are sanse. In Romania, obezitatea este in topul afectiunilor celor mici. Un copil din doi are probleme cu greutatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Obezitatea, din ce in ce mai prezenta in randul copiiilor romani