Ochelarii cu dioptrii cumpărați de la tarabă pot distruge vederea. Avertismentul oftalmologilor
Ochelarii cu dioptrii cumpăraţi de la tarabă fac mai mult rău decât bine.
Pe termen scurt, faci economie! În timp, îţi strici vederea în loc să o corectezi. Ochelarii cu dioptrii cumpăraţi de la tarabă fac mai mult rău decât bine. O spun oftalmologii, care averizează că nimeni nu ar trebui să poarte ochelari fără un consult medical de specialitate.
Fără să fie oftalmolog, o doamnă care vinde ochelari la tarabă, şi-a făcut un adevărat renume în piaţă. Când nu vinde huse pentru telefon sau becuri economice, le recomandă ochelari persoanelor cu probleme de vedere.
Monica Pop, oftalmolog: "Eu cred că trebuie sancţionată bătaia de joc, în ceea ce priveşte sănătatea unui om.
După o scurtă verificare, reporterii Observator au aflat că dioptria reală a ochelarilor pe care îi cumpăraseră cu numai câteva minute în urmă nu corespunde cu ceea ce este scris pe lentilă.
- Evenimente în Bucureşti, vineri 17 ianuarie. Ce nu trebuie să ratezi
- 17 ianuarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 17 ianuarie, Sfântul Antonie cel Mare. Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox
- Cât este alocaţia pentru copii în 2025
- Evenimente în Bucureşti, joi 16 ianuarie. Ce nu trebuie să ratezi
Într-o secundă, +1,50 s-a transformat în +1,65. Este motivul pentru care apar durerile de cap, disconfortul, dar mai ales se amplifică şi mai tare defectele vederii, spun oftalmologii.
Ochelarii nu numai că sunt ţinuţi în praf înainte să fie vânduţi, însă, îi primeşti într-un ambalaj care nu reuşeşte să îi protejeze. Lentila este plină de zgârieturi, lucru care te împiedică să mai vezi. Practic, este acelaşi lucru ca atunci când nu îi porţi.
Monica Pop, oftalmolog: "Are dreptul să prescrie lentilele pentru ochelari numai medicul oftalomolog. Şi executate numai de oameni care pregătiţi special pentru asta, făcute numai cu materiale speciale. Am văzut pacienţi care au făcut alergie la ramă. Incredibil aşa ceva, mi-a spus o pacientă şi nu am crezut-o. Sunt ochelari de proastă calitate şi eu aş opri vânzarea lor."
O pereche de ochelari de la tarabă costă numai zece lei, o sumă infimă comparativ cu ceea ce se vinde pe piaţa autorizată. Materialele de proastă calitate sunt cele care le permit comercianţilor să iasă pe plus.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰