Antena Meniu Search
x

Ochelarii cu dioptrii cumpărați de la tarabă pot distruge vederea. Avertismentul oftalmologilor

Ochelarii cu dioptrii cumpăraţi de la tarabă fac mai mult rău decât bine.

Vezi și

Pe termen scurt, faci economie! În timp, îţi strici vederea în loc să o corectezi. Ochelarii cu dioptrii cumpăraţi de la tarabă fac mai mult rău decât bine. O spun oftalmologii, care averizează că nimeni nu ar trebui să poarte ochelari fără un consult medical de specialitate.

Fără să fie oftalmolog, o doamnă care vinde ochelari la tarabă, şi-a făcut un adevărat renume în piaţă. Când nu vinde huse pentru telefon sau becuri economice, le recomandă ochelari persoanelor cu probleme de vedere. 

Monica Pop, oftalmolog: "Eu cred că trebuie sancţionată bătaia de joc, în ceea ce priveşte sănătatea unui om.

După o scurtă verificare, reporterii Observator au aflat că dioptria reală a ochelarilor pe care îi cumpăraseră cu numai câteva minute în urmă nu corespunde cu ceea ce este scris pe lentilă.

Într-o secundă, +1,50 s-a transformat în +1,65. Este motivul pentru care apar durerile de cap, disconfortul, dar mai ales se amplifică şi mai tare defectele vederii, spun oftalmologii.

Ochelarii nu numai că sunt ţinuţi în praf înainte să fie vânduţi, însă, îi primeşti într-un ambalaj care nu reuşeşte să îi protejeze. Lentila este plină de zgârieturi, lucru care te împiedică să mai vezi. Practic, este acelaşi lucru ca atunci când nu îi porţi.

Monica Pop, oftalmolog: "Are dreptul să prescrie lentilele pentru ochelari numai medicul oftalomolog. Şi executate numai de oameni care pregătiţi special pentru asta, făcute numai cu materiale speciale. Am văzut pacienţi care au făcut alergie la ramă. Incredibil aşa ceva, mi-a spus o pacientă şi nu am crezut-o. Sunt ochelari de proastă calitate şi eu aş opri vânzarea lor."

O pereche de ochelari de la tarabă costă numai zece lei, o sumă infimă comparativ cu ceea ce se vinde pe piaţa autorizată. Materialele de proastă calitate sunt cele care le permit comercianţilor să iasă pe plus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ochelarii cu dioptrii cumpărați de la tarabă pot distruge vederea. Avertismentul oftalmologilor