Antena Meniu Search
x

Video Operaţiunea "buchet pentru primar". Gălăţenii şi-au dat întâlnire pe Facebook ca să facă treaba primăriei: au pus mâna pe coasă şi au înlăturat buruienile

Şi-au dat întâlnire... la coasă. Este povestea unui grup de localnici din Galaţi, care s-au hotărât să facă treaba primăriei. Adică să cosească iarba pe care edilul din oraş nu reuşeşte să o facă din cauza lipsei de personal. Aşa că au luat atitudine şi au început operaţiunea "buchet pentru primar". 

de Adrian Obreja

la 17.06.2023, 10:47

Vezi și

Încă de la primele ore ale dimineţii, localnicii din Galaţi s-au pus serios pe treabă. De teamă că iarba şi buruienile ar putea creşte cât casele din oraş, localnicii au pus mâna pe coasă. 

Adrian Obreja, reporter Observator: În multe zone din oraş, cum este şi aici, în Cartierul Aviaţiei iarba şi buruienile depăşesc chiar şi un metru şi jumătate înălţime. 

Localnicii şi-au dat întâlnire pe Facebook

După ce şi-au dat întâlnire pe Facebook, oamenii au pus în practică operațiunea "buchet pentru primar". 

Pe acelaşi subiect

Marian Dumitru, localnic: Ideea a venit din realitate, din faptul că primăria nu să administreze. Să aibă grijă de spaţiile verzi din Galaţi. Aşa se întâmplă în fiecare an, deşi taxa de habitat, creşte în fiecare an. Acţiunea se numeşte buchet pentru primar. Aveţi aici un buchet pe care l-am cules din verde, necosit. 

Şi nu este prima intervenţie de acest fel. Cum autorităţile nu au reuşit să-şi facă treaba, frâiele au fost preluate de localnici.

"Încercăm să facem ceea ce nu face primăria la timp"

Marius Rebenciuc, localnic: Încercăm să facem ceea ce nu face primăria la timp. Adică curăţenia şi întreținerea parcurilor şi spațiilor verzi din Galaţi. Nu ar trebui să ajungă cum arată acum.

Marian Dumitru, localnic: Nu suntem la prima acţiune. Am fost şi am cosit într-un părculeţ din centrul orașului. Am ridicat o căpiţă cu fân şi credem noi, este un simbol al administraţiei. 

Şi au reuşit. Ieri, s-au pus bazele celei de-a doua căpiţe făcute de localnici. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Iarba din acest scuar a fost cosită, iar cu ea a fost făcută această căpiţă. Căpiţă cu care autorii se mândresc chiar şi pe paginile de socializare. 

Localnicii din Galaţi vor continua iniţiativa "buchet pentru primar" şi în zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Operaţiunea "buchet pentru primar". Gălăţenii şi-au dat întâlnire pe Facebook ca să facă treaba primăriei: au pus mâna pe coasă şi au înlăturat buruienile