Opt tineri răniți în Colectiv sunt tratați în spitalul militar din Bruxelles
Opt tineri răniţi în Colectiv sunt trataţi în spitalul militar din Bruxelles. Trei sunt în continuare la terapie intensivă, dar fac progrese
Opt tineri răniţi în Colectiv sunt trataţi în spitalul militar din Bruxelles. Trei sunt în continuare la terapie intensivă, dar fac progrese. Cinci sunt în saloane supravegheaţi permanent de medici.
Unul din ei, Ionuţ Sălăjan, s-ar putea întoarce acasă, de Crăciun. Pe holurile spitalului din Bruxelles, soţia lui, Alina, ne-a povestit cum a reuşit Ionuţ să scape cu viaţă şi cum a văzut el infernul din Colectiv.
Bogdan, Andreea şi Pavlos, băiatul de 15 ani care şi-a scos din foc prietenul în scaun cu rotile. Sunt trei tineri pe care suferinţa îi uneşte acum, departe de ţară, într-un spital militar din Bruxelles. Toţi sunt la terapie intensivă în clinica pentru arşi, una dintre cele mai bune din Europa. Povestea lor i-a impresionat chiar şi pe medici.
Alţi cinci răniţi sunt în saloane, supravegheaţi permanent. Unul dintre ei este Ionuţ Sălăjan. A fost o minune că a scăpat cu viaţă din club. Psihologii spitalului din Bruxelles stau cu el de vorbă de două ori pe zi. Soţia lui, Alina, a fost prima care a aflat coşmarul lui Ionuţ.
Ionuţ a fost primul rănit care a ajuns în stare gravă la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Acolo i-au fost făcute şi primele intervenţii. Bărbatul avea nevoie de grefe de piele.
Dacă autorităţile române spun "bine, vă puteţi ocupa voi şi de ceea ce numim perioadă de revalidare" - kineziterapie, masaj, port de haine compresive cu sau fără silicon, atunci va mai dura până la externare. Dacă România spune că se va ocupa de asta, atunci externarea va fi în două săptămâni. Pentru restul pacienţilor, e nevoie de răbdare. Lângă Bogdan Moleşag, Bobo cum îi spun prietenii, stă mama. Pentru fiecare din cei opt tineri internaţi în spitalul din Bruxelles, dar şi pentru cei rămaşi acasă, lupta continuă. Minut cu minut.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰