Medicii de familie continuă protestele şi nu vor mai elibera reţete compensate de la 1 ianuarie
De la anul, orice vizită la medicul de familie va fi plătită. Iar medicamentele nu vor mai fi decontate.
De la anul, orice vizită la medicul de familie va fi plătită. Iar medicamentele nu vor mai fi decontate. Este anunţul cadrelor medicale, după încă o negociere eşuată cu Ministerul Sănătăţii. Pacienţii se gândesc acum cu teamă că nu vor mai avea bani pentru tratamentele de care depinde viaţa lor.
- De la ce să mai tai? De la ce? De la întreţinere?
Acest pacient a venit astăzi la medic pentru ultima reţetă compensată. De la anul, va trebui să plătească orice serviciu. Şi medicamentele, la preţ întreg. Cel puţin aşa ameninţă reprezentanţii medicilor de familie, care cer bani în plus de la stat, dar şi hârtii mai puţine de semnat.
"Guvernul să dea să ţină infractorii în puşcărie, să le dea lor mai mulţi bani pentru hrană şi medicilor să nu le dea. Şi pacienţii? Pacienţii să moară."
- Greșelile care i-au dat de gol pe cei doi hackeri români acuzați că au atacat computerele Poliției din Washington
- Cum s-a produs accidentul din Suceava, cu 6 mașini, provocat de un tânăr care a avut o criză de epilepsie
- Noi mărturii împotriva medicului Mihai Lucan: a dezbrăcat în chiloţi un alt medic, în clinică
- Erling Haaland, încă 10 ani la Manchester City. Atacantul norvegian şi-a prelungit contractul până în 2034
- RTX, contract de 946 de milioane de dolari pentru dotarea României cu sisteme Patriot. Termenul de livrare este 2029
Pacienţii sunt primii sacrificaţi, la negocierile dintre guvernanţi şi medici. În urma întâlnirii de la Ministerul Sănătăţii, medicii de familie au hotărât să nu renunţe la protest. Au primit promisiuni doar în ceea ce priveşte debirocratizarea sistemului, însă Florian Bodog le-a transmis că problema banilor este în ograda Ministerului de Finanţe.
De miercuri, situaţia va fi şi mai gravă. E început de lună, iar bolnavii au nevoie de medicamente. Sandra Alexiu, vicepreşedinte SNMF: "Nu vor elibera acele reţete compensate şi bilete de trimitere până când casele de asigurări nu ne vor acorda atenţia necesară pe măsura activităţii pe care o desfăşurăm."
În perioada vacanţei parlamentare, negocierile Ministerului Sănătăţii cu medicii vor continua. Dacă vor eşua, persoanele vârstnice cu boli cronice vor fi cele mai afectate. Ar putea ajunge să lase în farmacie chiar şi jumătate din pensie.
Între timp, Casele Judeţene de Asigurări anunţă că prelungesc programul, pentru semnarea contractelor. Unii medici din ţară s-au lăsat convinşi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰