Antena Meniu Search
x

Va fi ospăț mare la Palatul Brukhental, cu preparate ca pe vremuri

Va fi ospăţ mare la Palatul Brukhental. Se împlinesc 300 de ani de la naşterea faimosului baron din Transilvania, iar evenimentele se anunţă a fi fastuoase şi încărcate de istorie. Oamenii de la palat s-au apucat deja de treabă.

de Redactia Observator

la 05.09.2020, 11:35

Vezi și
  • Vizitatorii care au trecut pe la palat au fost norocoşi.
  • Au avut ocazia să le încerce.

La trei secole de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal, se pune la cale un jubileu ca pe vremuri. S-a cotrobăit prin fiecare cotlon al palatului, în căutarea unei idei. cu parfum istoric.

Şi nu mică a fost uimirea când au ieşit la lumină, din sertare prăfuite, mai multe reţete cu preparatele favorite ale fostului guvernator al Transilvaniei.

Bucătarii nu au stat niciun minut pe gânduri. S-au apucat imediat să fac şniţel vienez dat prin ou, pesmet şi prăjit în unt.

Şi puiul de la Zagreb îi plăcea la nebunie baronului de Brukenthal.

Bucatar: Folosim cartofi de casă şi un pui copt la cuptor, sub presiunea unei cărămizi. Puiul este marinat 48 de ore pentru a se frăgezii şi a prinde aroma ierburilor. Pătrunjel, usturoi, leuştean.

Din meniul de sărbătoare, vor face parte şi gulaşul unguresc sau burgerul sârbesc, preparate balcanice, pe care baronul le descoperea în desele sale călătorii.

Vizitatorii care au trecut pe la palat au fost norocoşi. Au avut ocazia să le încerce.

Daniel Ticu, reprezentant Palatul Brukenthal: A calatori foarte mult si a adus tot ce a fost frumos, arta, mancare in cultura transilvaneana. Tot ce dorim sa facem este sa promovam identitatea nationala si ajutorul adus de baron in Transilvania. A fost un om politic, a fost un om de cultura, un om care a investit in tineret, in arta.

Aşa se face că reprezentantii Palatului pregătesc, pentru jubileul de anul viitor, şi evenimente dedicate culturii, artei, ştiinţei sau tehnologiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Va fi ospăț mare la Palatul Brukhental, cu preparate ca pe vremuri