Ospăţ cu bulz pe jar şi pastramă la o stână din Prahova
A fost ospăţ pe cinste la o stână din judeţul Prahova. Un cioban şi-a propus să le arate tinerilor cum se trăieşte în natură şi cum se mănâncă în vârf de munte. A lăsat puţin oile deoparte şi a lansat o invitaţie pe internet.
- Un cioban din Valea Bradului a gătit o rețetă de bulz.
- Zeci de oaspeți îi vizitează stâna.
A fost ospăţ pe cinste la o stână din judeţul Prahova. Un cioban şi-a propus să le arate tinerilor cum se trăieşte în natură şi cum se mănâncă în vârf de munte. A lăsat puţin oile deoparte şi a lansat o invitaţie pe internet. Cum a dat vestea, cum i-au apărut zeci de curioşi la poartă. Ospitalier, baciul a pus imediat ceaunele la foc.
Zeci de oaspeţi trec pragul stânei din Valea Bradului. Au bătut drum lung până aici şi sunt nerăbdători să petreacă o zi în mijlocul naturii, pe crestele munţilor, într-o atmosferă rustică. Iar baciul Cristi Dumitraşcu vrea să-i convingă să vină cât mai des.
Stâna are aproape o sută de ani. A fost a bunicilor lui şi nu a vrut să o lase de izbelişte. A decorat-o ca pe vremuri şi a transformat-o în popas pentru cei care iubesc obiceiurile străvechi şi.mâncarea sănătoasă. La ceaun fierbe deja ciorba, iar acum e timpul pentru tradiţionalul bulz ciobănesc.
Şi ar mai fi un secret. Bulgării din brânză şi mămăligă se pun, întâi, pe grătar, iar apoi pe jar. Aşa va ieşi un bulz crocant.
La stână se mănâncă cu lingura de lemn, din strachină, şi. musai se bea şi ţuică. Baciul Cristi îşi doreşte să atragă cât mai mulţi tineri în natură. Este ajutat şi de nepoata sa Teodoara.
Baciul Cristi a reuşit să-i cucerească pe oaspeţi. Promit să revină şi la anul şi nu doar pentru gustul produselor tradiţionale, ci şi pentru ospitalitatea cu care au fost primiţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰