Antena Meniu Search
x

Ministrul Agriculturii i-a răspuns lui Varujan Vosganian, care calculase câţi bani produce un ou în drumul lui spre tigaie

Oul discordiei lansat de Varujan Vosganian a intrat în colimatorul ministrului Agriculturii. Petre Daea îi dă replica: a zburat prea departe cu imaginaţia.

Vezi și

Oul discordiei lansat de Varujan Vosganian a intrat în colimatorul ministrului Agriculturii. Petre Daea îi dă replica: a zburat prea departe cu imaginaţia, spune el despre deputatul nemulţumit că oul din coteţ nu produce bani. După ce găina evazionistă a devenit virală, Vosganian şi-a primit porţia de umor neiertător şi din partea internauţilor. 

În drumul său spre tigaie, oul nu produce niciun ban. Aşa începe "basmul" Punguţa cu doi bani, în reinterpretarea lui Varujan Vosganian. "Hahaha, declaraţia colegului Varujan Vosganian? O analiză, din punctul meu de vedere, nefericită." Deşi admiră condeiul lui Vosganian, Petre Daea nu apreciază şi analiza lui despre ouă: "Este un om care este aplecat spre scris, are un condei bun, are şi o imaginaţie bună, dar cred că acum a zburat prea departe cu imaginaţia!" 

Nimic nu-ntrece însă imaginaţia românilor. Care au taxat declaraţiile deputatului prin glume acide. În replică, Vosganian a revenit cu explicaţii: "Găina noastră de pe Facebook a învins-o la audiență până și pe Codruța Kovesi! E cea mai celebră galinacee a tranziției, care a depășit-o în celebritate până și pe surata ei care năștea pui vii."

Varujan Vosganian a încercat să explice că înclinaţia românilor pentru autoconsum văduveşte bugetul de stat cu miliarde de lei în fiecare an. Mai exact, ţăranii mănâncă ouă, roşii sau brânză din propria gospodărie, fără să producă impozite. Aproape 10% din totalul veniturilor medii lunare pe o gospodărie provin din resurse proprii, în natură. Iar statul nu câştigă nimic. Dar, şi dacă ar vrea să-şi fructifice roadele, agricultorii s-ar izbi de probleme. I-a spus-o răspicat un fermier ministrului Daea: "Ne vindem produsele la Londra, din păcate, că aici la noi nu sunt plătite." 

Prezent la o expoziţie de agricultură ecologică, Petre Daea i-a încurajat pe fermieri să ducă tradiţia mai departe. 

La final, Petre Daea s-a întors la oile lui: "Te rog să mă crezi că eu nu ocolesc niciun stand cu oi."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Agriculturii i-a răspuns lui Varujan Vosganian, care calculase câţi bani produce un ou în drumul lui spre tigaie