Antena Meniu Search
x

(P) Cum alegi buchetul de mireasă pentru cea mai importantă zi din viața ta?

Buchetul de mireasă este cel mai important accesoriu pe care îl porți în ziua cea mare. Florile pe care le-ai ales, culorile și stilul spun o mulțime de lucruri despre tine și personalitatea ta, de aceea trebuie să ai grijă ce tip de buchet alegi. Nu uita că reprezintă o amintire plăcută, de care te vei bucura și peste ani, odată ce vei răsfoi albumul de nuntă.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 12:47

Cum alegi buchetul de mireasă pentru cea mai importantă zi din viața ta?
Cum alegi buchetul de mireasă pentru cea mai importantă zi din viața ta? - unsplash.com

În alegerea unui buchet de mireasă trebuie să te ghidezi după aceleași principii ca atunci când te decizi asupra rochiei pentru marele eveniment. Se recomandă ca buchetul pentru care vei opta să ia în calcul stilul și tematica nunții, rochia de mireasă, dar în același timp să fie proporțional cu silueta și dimensiunile tale.

În ziua nunții, nu doar rochia va fi în prim-plan, ci și buchetul de mireasă, de aceea el trebuie să completeze armonios întreaga ținută. Iată câteva sfaturi în alegerea aranjamentului floral perfect pentru eveniment:

Alege rochia de mireasă înaintea florilor

Acest aspect este deosebit de important pentru că îți dorești ca buchetul să completeze ținuta, nicidecum să o eclipseze. Astfel, la întâlnirea cu un artist floral este indicat să aduci și o poza cu rochia ta de mireasă. Asta pentru că designul final depinde foarte mult de stilul, forma și detaliile rochiei de mireasă. Cu alte cuvinte, trebuie să existe un echilibru, o armonie între rochia de mireasă și modelul de buchete de mireasa naturale pe care l-ai ales.

Acordă atenție formei și dimensiunii buchetului

Nu există femeie care să nu își dorească un buchet de mireasă impunător, însă dacă ești minionă ar fi mai bine să renunți la această idee - va acoperi frumoasa rochie de mireasă și toată atenția va fi asupra sa.

Este important să te asiguri de faptul că buchetul este mai mic decât talia, pentru a-ți evidenția și mai mult silueta. Modelele recomandate sunt cele rotunde, însă dacă rochia de mireasă pe care ai ales-o are o trenă voluminoasă poți opta pentru un buchet de mireasă în cascadă.

În ceea ce privește dimensiunea buchetului, este important de menționat că aceasta crește odată cu volumul rochiei. În cazul în care ai optat pentru o rochie stil prințesă, cel mai bine ar fi să alegi un buchet de mireasă simplu, dintr-un singur tip de flori; pentru rochiile în linie A sau sirenă, indicate sunt buchetele în cascadă sau lacrimă; în cazul unei rochii de mireasă mulată este mai potrivit un buchet delicat.

Care sunt culorile și florile potrivite?

Este un alt pas important, dar și dificil, având în vedere paleta diversificată de opțiuni. Culorile florilor trebuie să se potrivească cu tematica generală a nunții, dar și cu rochia - trebuie să o completeze.

Dacă îți organizezi nunta vara, paleta de culori este mai bogată. Iarna, însă, predominant va fi albul, iar primăvara poți alege un buchet creat din flori de nuanțe pastelate; toamna mai potrivite sunt florile în nuanțele de portocaliu, roșu sau violet.

Află ce flori sunt de sezon

Alegerea florilor pentru buchetul de mireasă trebuie să țină cont de trei aspecte: preferințele proprii, culoarea generală a nunții și perioada în care are loc evenimentul. Unele flori fie nu se găsesc în acel anotimp, fie sunt prea scumpe. Nu uita că fiecare floare transmite ceva, de aceea este foarte important să lucrezi cu un artist floral cu experiență.

Spre exemplu, calele simbolizează eleganța și puritatea, bujorii sugerează romantismul, frumusețea și echilibrul sufletesc. Dacă ai optat pentru flori roz, e bine să știi că acestea sunt simboluri ale feminității, tandreței și grației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » (P) Cum alegi buchetul de mireasă pentru cea mai importantă zi din viața ta?