Antena Meniu Search
x

Pe holurile marilor spitale din Capitală, pacienţii aşteaptă în picioare, într-o căldură insuportabilă

Pe holurile spitalelor din România, lunga aşteptare poate fi mai grea şi decât boala. Pacienţii, şi aşa chinuiţi de durere, stau cu orele în picioare şi într-o căldură greu de suportat.

Vezi și

Pe holurile spitalelor din România, lunga aşteptare poate fi mai grea şi decât boala. Pacienţii, şi aşa chinuiţi de durere, stau cu orele în picioare şi într-o căldură greu de suportat. Nu există aer condiţionat şi nici scanune destule pentru cât de mare e, de obicei, înghesuiala.

Holurile spitalelor de stat din Capitală sunt arhipline. Sunt mulţi pacienţi care ar avea nevoie de un pat, dar nu găsesc nici măcar o bancă pentru aşteptarea chinuitoare. 

Şi la Spitalul Sfântul Pantelimon oamenii aşteaptă ore bune pentru a intra cinci minute la medicul pentru care au făcut sute de kilometri.

Fiorela Mitoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Pantelimon: "Condiţiile sunt care sunt, în toate spitalele din România.Sstăm prost cu clima, cu hidratarea, cu tot."

Medicii ajung să trateze nu doar rudele pacienţilor, doborâte de căldură şi oboseală, ci şi pe colegii lor. 

De exemplu, dacă afară sunt 30 de grade, într-un spaţiu închis, unde aşteaptă mai multe persoane, temperatura poate depăşi 36 de grade Celsius. 

Silvia Nica, şeful UPU, Spitalul Universitar: "Apare o dilataţie a vaselor de sânge şi atunci e posibil să ne confruntăm cu o hipertensiune arterială, pe de altă parte poate apărea şi o senzaţie de claustrofobie şi pacientul începe să hiperventileze, să respire mai frecvent şi mai amplu."

La unităţile mari, precum Spitalul Universitar, 40 la sută dintre cazuri reprezintă o urgenţă. În astfel de locuri, tot timpul va fi aglomerat. Nici aici şi nici în celalalte spitale de stat din Capitală nu există aparate de aer condiţional pe holuri sau în sălile de aşteptare.

Şi nu de puţine ori s-a întâmplat ca, din cauza timpului mare de aşteptare în condiţii inumane, pacienţii sau rudele lor să-şi piardă răbdarea şi să se răzbune violent pe medici sau asistenţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pe holurile marilor spitale din Capitală, pacienţii aşteaptă în picioare, într-o căldură insuportabilă