Antena Meniu Search
x

Video Medicul român care l-a tratat pe pacientul ars transferat în Belgia: "S-a bătut, mai ales că el avea o voinţă extraordinară"

Drumul către viaţă a fost prea lung pentru pacientul ars care a ajuns după 10 zile la un spital din Belgia. Bărbatul de 52 de ani a murit din cauza bacteriilor pe care le-a luat în spitalele româneşti. O spune revoltat chiar medicul român care l-a tratat acolo. Abia acum, oficialii de la Bucureşti fac anchetă pentru a vedea cum a fost îngrijit pacientul.

de Denisa Morariu-Tamaş

la 15.02.2021, 20:32

Vezi și
  • Pacientul ajuns în Belgia, ucis de bacteriile din spitalele româneşti

"Eu nu pot să vă spun acum decât că sunt distrusă. Şi atât", spune Dana Mihaela, soţia pacientului.

După trei săptămâni de luptă, românul care cu greu a ajuns la o clinică pentru mari arşi din Belgia a murit. Medicul român care l-a îngrijit acolo spune că bacteriile luate din spitalele de aici i-au fost fatale. 

Ciprian Isacu, medic din Belgia: "Suprainfectat, 4 bacterii mulţi rezistente, şoc septic, stop cardio- respirator şi s-a terminat. Ne-am batut. S-a bătut mai ales, că el avea o voinţă extraordinară. Dar, din pacate....".

Un lung drum pentru supravieţuire

10 zile a durat drumul bărbatului către o şansă la viaţă. Tot ce trebuia să facă statul român era să-i asigure transportul. Soţia i-a găsit un loc în spitalul din Belgia şi bani pentru tratament. Când în sfârşit s-a găsit un avion au început alte probleme.

Într-o zi aeronava nu a putut decola din cauza vremii, în alta s a întors din drum de la Timişoara din cauza unor defecţiuni tehnice. Pacientul ars pe 70 la sută din corp a trecut prin 3 spitale româneşti - în Constanţa, Iaşi şi Bucureşti. Aşa s-a infectat cu patru bacterii.

Ciprian Isacu: "Toată starea a fost cauzată de infecţii. El a murit din cauza multiplelor şocuri septice, din cauza multiplelor infecţii. Se numeşte acinetobacter baumani, şi mai în glumă am zis că o să-l numim "acinetobacteri rumani".

Doi copii au rămas fără tată

Doi copii au rămas fără tată. Soţia speră ca statul să-i dea voie măcar să-l înmormânteze.  

"Eu o să vin mâine acasă şi după aceea îl voi aduce şi pe el cu o firmă din asta mortuară. O să obţin o derogare de la DSP. Asta îmi mai lipseşte, să mă carantineze acum. Să îl îngrop, să fac ce mai pot să fac şi eu pentru el", mai spune soţia.

La 3 săptămâni de la prima internare şi acum, după moartea bărbatului, ministrul Sănătăţii anunţă anchetă. Va trimite corpul de control în cele 3 unităţi medicale pe unde a trecut bărbatul. Pentru a vedea cum a fost tratat!

Ministrul Sănătăţii anunţă controale

Vlad Voiculescu: "Corpul de control verifică pe baza datelor medicale. Datele medicale nu se schimbă de la o zi la alta. Există câteva îndoieli apropo de felul în care a fost tratat aici în România"

Ciprian Isacu: "Am auzit că au făcut o comisie de control. Spuneţi-mi şi mie de ce? Au descoperit amenda? Să mai găsească un acar păun când ei singuri recunosc că nu ştiu să facă, nu au locuri.

Le trebuie unul să îl dea afară, să îi taie 10%. E ipocrit. Şi dacă nu murea, mai trimiteau comisia de control?"

Ministrul Sănătăţii recunoaşte: e mai rău ca la Colectiv. "Situatia reală este mai rea decât cea în 2016. Sunt mai puţine paturi. Au fost paturi desfiinţate, au fost investiţii făcute prost, respectiv investiţii amânate la nesfârşit. Centrele de arşi din România nu au nici măcar autorizaţii". 

România are acum 20 de locuri pentru arşi, în toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Medicul român care l-a tratat pe pacientul ars transferat în Belgia: "S-a bătut, mai ales că el avea o voinţă extraordinară"