Antena Meniu Search
x

Pădurea Hoia Baciu, considerată Triunghiul Bermudelor din România, pusă la pământ de hoţii de lemne

Pădurea considerată Triunghiul Bermudelor din România dispare arbore cu arbore! Vorbim despre cunoscuta pădure Hoia Baciu, din Cluj, despre care se spune că este unul dintre locurile bântuite din lume.

de Redactia Observator

la 19.02.2019, 17:47

Vezi și

Pădurea considerată Triunghiul Bermudelor din România dispare arbore cu arbore! Vorbim despre cunoscuta pădure Hoia Baciu, din Cluj, despre care se spune că este unul dintre locurile bântuite din lume. De această dată însă, la mijloc nu este nimic straniu. E de-a dreptul îngrijorător. Hoţii de lemne au dat iama cu topoarele în pădure. Aşa se face că doar într-o singură noapte, zeci de copaci au fost puşi la pământ.

Pădurea Hoia Baciu din inima Transilvaniei numără 300 de hectare. Şi tot mai puţini copaci rămaşi în picioare. În locul lor stau acum cioturi, crengi abandonate pe dealuri şi urme de rumeguş. Semn că unii arbori au fost recent seceraţi.

Problema cea mai mare o reprezintă hoţii de lemne, aceştia vin noaptea şi, la adăpostul întunericului, de fică să nu fie prinşi, în grabă taie tot ce apucă.  

Mai exact, 60 la număr. Ilegal şi legal, asta pentru că pădurea este proprietate privată. Zona este împărţită între mai mulţi localnici, care au dreptul să transforme chiar ei în lemn de foc arborii. Cam 1.000, în fiecare an! 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar şi aşa, autorităţile spun că aproape 95 la sută dintre tăieri de acolo sunt ilegale. Doar anul trecut, amenzile date au depăşit 260 de milioane de lei. Proprietarii parcelelor au contract cu Ocolul Silvic pentru păzirea zonei, doar că aria este prea mare să fie supravegheată în întregime.

Pădurea Hoia Baciu este considerată de pasionaţii de paranormal un loc al legendelor. Mii de turişti de peste mări şi ţări sosesc aici an de an, fascinaţi de copacii cu trunchiuri aplecate. În anii 60, un biolog s-a fotografiat în pădure cu ceea ce credea că ar fi OZN-uri.

Doritorii pot descoperi la pas pădurea, cu ajutorul unui tur ghidat, o plimbare pe timp de zi sau de noapte, în care pot asculta poveştile cu strigoi sau iele care ar bântui zona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Pădurea Hoia Baciu, considerată Triunghiul Bermudelor din România, pusă la pământ de hoţii de lemne