Antena Meniu Search
x

Pagubă de un milion de euro, în porumbei

Un milion de euro şi-a luat zborul dintr-o mansardă din Germania şi a aterizat în curtea unor români, în Prahova.

Vezi și

Şapte indivizi sunt acuzaţi că au furat porumbei olimpici din crescătoria unui campion german.  Până acum poliţiştii un găsit deja 38 dintre "lingourile" zburătoare în urma unor percheziţii. Un astfel de porumbel poate să coste şi câteva sute de mii de euro.

Unul câte unul, 51 de porumbei, şi-au luat "zborul" porumbei în valoare de aproape un milion de euro.

N-au dat din aripi, dar au ajuns departe. Din mansarda unui german până în România. I-au adus şapte prahoveni.

Ieri, 38 dintre porumbei au fost găsiţi de poliţiştii. Iar proprietarul i-a identificat după inele. Practic CNP-ul păsărilor. 

Hoţii sunt şi ei cunoscători în domeniu. Iar în locuinţele lor au fost descoperiţi porumbei şi din alte crescătorii importante din Italia, Belgia, Olanda şi Spania.

Au ştiut că dacă porumbelul provine de la un crescător cunoscut valoarea creşte şi ea. Chiar şi de 30 de ori. Adică un singur exemplar poate ajunge de la o mie de euro până la 30.000.

Pentru porumbeii care costă, fiecare, cât o maşină de lux sau o casă, crescătorul german a vrut să ofere 50.000 de euro recompensă. Chiar şi pentru o simplă informaţie care l-ar fi ajutat să-i recupereze.

Porumbeii furaţi sunt porumbei olimpici şi cel mai probabil au fost luaţi pentru împerechere. Poliţia încă nu a găsit şi celelalte 13 exemplare. Aşa că paguba încă este de câteva sute de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pagubă de un milion de euro, în porumbei