Antena Meniu Search
x

Pamantul a luat-o la vale in Vrancea: 300 de familii risca sa ramana izolate de restul lumii

Pamantul a luat-o la vale in Vrancea si cinci familii se tem ca vor ramane sub cerul liber. Sau, mai rau, vor fi ingropate in ruinele propriilor case. Alte 300 de familii risca sa ramana izolate de restul lumii.

Vezi și

Peretii locuintelor sunt brazdati acum de crapaturi imense, si se pot prabusi in orice moment.

Te doare sufletul ca stii ca nu ai mancat si ai facut un lucru in casa, te doare sufletul ca toate se duc de rapa. Nu stiu ce o sa facem, ca am strans lucrurile si nu stiu unde o sa ne ducem la anii astia”, spune, disperata, o localnica.

Oamenii sunt disperati si nu stiu incotro sa o apuce. De cateva zile dorm prin grajduri sau hambare. Se tem sa mai intre in case pentru ca in orice moment peretii s-ar putea prabusi peste ei.

“Trebuie sa ne strangem lucrurile si sa plecam de aici, trebuie sa plecam sub orice forma, ne-am trudit atata timp dar acum chiar nu se mai poate. S-a fisurat, s-a fisurat si tabla pe ea si ploua, aici in bucatarie chiar ca ploua cu adevaratelea”, povesteste o alta femeie.

Pereti s-au departat de tavan asa de mult incat prin unele locuri se vede cerul, iar prin crapaturile din pereti sau podele incape cu usurinta mana.

In total, cinci case sunt in pericol sa se prabuseasca in orice moment, iar drumul judetean care trece pe langa ele este de asemenea in pericol sa se surpe. Asa ca a fost inchis.

 Aceasta alunecare este activa. In amonte de aceasta alunecare sunt peste 260 de familii si trebuie sa mentinem cu orice pret drumul deschis. Drumul judetean, care este singura cale de acces pentru masini, este in pericol de a se surpa”, a declarat Catalin Popescu, prefect judetul Vrancea.

In mai multe sate se poate ajunge doar pe jos. Aproape 300 de familii sunt rupte de lume. Copiii merg pe jos la scoala, iar adultii tot pe jos se duc la serviciu. Ambulanta sau masina de pompieri nu au cum sa ajunga in sat in cazul unei urgente.

Oamenii asteapta acum o mana de ajutor de la guvern.

“S-au facut fise individuale pentru fiecare dintre locuintele care fac obiectul stramutarii. In acelasi sens, tot comandamentul judetean de urgenta a venit cu un proiectant care a identificat suprafetele de teren in vederea stramutarii drumului judetean”, a declarat Nicolae Tandara, primarul comunei Gura Calitei.

Pana cand se va intampla asta, localnicilor nu le ramane decat sa se roage.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Pamantul a luat-o la vale in Vrancea: 300 de familii risca sa ramana izolate de restul lumii