Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Panică în Bucureşti din cauza apei de la robinet cu miros înţepător

În cartierele din vestul Capitalei, la robinete a curs apă cu un miros înţepător. Iar locuitorii au dat alarma pe reţelele de socializare. Un mesaj, potrivit căruia chiar reprezentanţii companiei de apă i-ar fi sfătuit să nu bea de la robinet, a devenit viral.

de Redactia Observator

la 30.01.2019 , 21:44

În cartierele din vestul Capitalei, la robinete a curs apă cu un miros înţepător. Iar locuitorii au dat alarma pe reţelele de socializare. Un mesaj, potrivit căruia chiar reprezentanţii companiei de apă i-ar fi sfătuit să nu bea de la robinet, a devenit viral.

De câteva zile, oamenii care trăiesc într-unul dintre cele mai mari sectoare din Capitală se plâng de miroul puternic de clor pe care îl simt ori de câte ori dau drumul la apă. Iar pe grupurile de pe reţelele de socilaizare s-a răspândit un mesaj alarmant. 

De teamă că apa le-ar putea pune sănătatea în pericol, unii au investit mii de lei în sisteme speciale de filtrare. 

Vezi și

BOGDAN DINU - locuitorul unui cartier rezidential din sectorul 6: Eu mi-am pus niste filtre. Chiar si la baie, fac dus cu apa plata! Mirosul vine de... clocit! Ceva genul asta. Nu mereu! Uneori e mai proeminent mirosul. Alteori e mai putin. Dar e deranjant. Ma gandesc ca unii beau apa d-asta! 

Apa Nova a recunoscut că există mai mult clor în reţeaua publică de alimentare deoarece în ultimele ore s-au topit brusc depunerile de gheaţă şi zăpadă şi impurităţile au ajuns până la staţiile de tratare. 

MIHAI SAVIN - director general adjunct Apa Nova: Apa provenind de pe terenurile agricole din zona contine supstante cu care au fost tratae terenurile. Spre exemplu, azotati cu care oamneii dau pe terenuri. Solutia de tratare este de a folosi clor, dar nu depasind limitele legale. 

De acest incident a fost anunţată şi Administraţia Naţională Apele Române, care spune că s-au luat măsurile necesare. 

În secțiunea barajului Crivina, pe râul Argeș s-a înregistrat o creștere a indicatorului Amoniu până la valoarea de 1.3 mg/l (maximul prevazut de lege fiind de 1.5 mg/l). (...) Reprezentanții companiei de apă au informat că au luat măsura utilizării unei cantități mai mari de clor pentru potabilizarea apei și diminuarea cantității de amoniu, transmit oficialii.

Reprezentantii Apa Nova spun ca apa este monitorizata 24 din 24 si ca este testata zilnic si testele de astazi arata ca apa este potabila.  

Reprezentanții companiei mai spun că mirosul de clor reclamat de consumatori va dispărea treptat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Panică în Bucureşti din cauza apei de la robinet cu miros înţepător