Antena Meniu Search
x

Video Panică într-un bloc din Ploiești. Locatarii au sunat la 112 după ce au simțit miros de gaze. Inclusiv primarul a venit la fața locului

A fost panică, seara trecută, într-un bloc din Ploieşti. Un miros înţepător de gaze a fost simţit de mai mulţi locatari. Speriaţi, oamenii au cerut ajutor la 112 şi au fugit în stradă. Zona s-a umplut imediat de pompieri, poliţişti şi angajaţi ai companiei de gaze. Inclusiv primarul municipiului a venit la faţa locului pentru a evalua situaţia. Însă, în ciuda mirosului, specialiştii nu au detectat scăpări de gaze. Locatarii au fost trimişi înapoi în case.

De Redactia Observator la 21.02.2021, 08:46
Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Femeie: S-a simţit miros de gaze în baia unui apartament. Am verificat din etaj în etaj, i-am chemat pe cei de la gaze, s-a apelat la 112. 

Mirosul înţepător i-a scos din case pe locatari. 

Locatari: Ni s-a spus că trebuie să evacuăm imobilul că există risc de scăpări de gaze şi e mai bine aşa pentru toată lumea. 

În scurt timp, zona a fost împânzită de pompieri, poliţişti, lucrători ai companiei de gaze şi chiar de o echipă de specialişti CBRN (Riscurile chimice, biologice, radiologice şi nucleare). 

Gheorghe Sîrbu, administrator bloc: S-a simţit pe scara blocului un miros puternic de gaze, începând de la parter până la etajul 4. S-au prezentat de urgenţă echipe de la Distrigaz, de la ISU. 

Elisei Dumitru, ISU Prahova: La faţa locului avem 22 de subofiţeri şi 2 ofiţeri ISU

Nici primarul Ploieştiului nu a rămas indiferent. S-a arătat dispus să-i relocheze pe locatari. 

Andrei Volosevici, primar: Am pus la dispoziţie Şcoala 13, dar eu sper să rezolv problema până atunci şi ne lămurim exact care este sursa pentru că este evident că miroase a gaz. 

34 de persoane au fost evacuate, în total. La faţa locului a fost chemat şi un microbuz, pentru ca oamenii să stea la adăpost până la rezolvarea problemei. 

Gheorghe Sîrbu, administrator bloc: După vreo două ore de controale s-a ajuns la concluzia că acest miros ar veni pe canalul de apă caldă. Dânşii spun acum că nu e de la ei. 

După măsurători nu au fost identificate gaze periculoase. Astfel, autorităţile au decis că oamenii se pot întoarce în locuințe. Zona a fost monitorizată pe parcursul nopții, pentru siguranţă, de echipaje de la unitatea distribuitoare de gaze. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Panică într-un bloc din Ploiești. Locatarii au sunat la 112 după ce au simțit miros de gaze. Inclusiv primarul a venit la fața locului

Breaking News

Lovitură pentru Ungaria. Budapesta riscă să piardă accesul la 13,3 miliarde de euro

Lovitură pentru Ungaria. Budapesta riscă să piardă accesul la 13,3 miliarde de euro