Antena Meniu Search
x

Video Panică într-un bloc din Ploiești. Locatarii au sunat la 112 după ce au simțit miros de gaze. Inclusiv primarul a venit la fața locului

A fost panică, seara trecută, într-un bloc din Ploieşti. Un miros înţepător de gaze a fost simţit de mai mulţi locatari. Speriaţi, oamenii au cerut ajutor la 112 şi au fugit în stradă. Zona s-a umplut imediat de pompieri, poliţişti şi angajaţi ai companiei de gaze. Inclusiv primarul municipiului a venit la faţa locului pentru a evalua situaţia. Însă, în ciuda mirosului, specialiştii nu au detectat scăpări de gaze. Locatarii au fost trimişi înapoi în case.

de Redactia Observator

la 21.02.2021, 08:46

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Femeie: S-a simţit miros de gaze în baia unui apartament. Am verificat din etaj în etaj, i-am chemat pe cei de la gaze, s-a apelat la 112. 

Mirosul înţepător i-a scos din case pe locatari. 

Locatari: Ni s-a spus că trebuie să evacuăm imobilul că există risc de scăpări de gaze şi e mai bine aşa pentru toată lumea. 

În scurt timp, zona a fost împânzită de pompieri, poliţişti, lucrători ai companiei de gaze şi chiar de o echipă de specialişti CBRN (Riscurile chimice, biologice, radiologice şi nucleare). 

Gheorghe Sîrbu, administrator bloc: S-a simţit pe scara blocului un miros puternic de gaze, începând de la parter până la etajul 4. S-au prezentat de urgenţă echipe de la Distrigaz, de la ISU. 

Elisei Dumitru, ISU Prahova: La faţa locului avem 22 de subofiţeri şi 2 ofiţeri ISU

Nici primarul Ploieştiului nu a rămas indiferent. S-a arătat dispus să-i relocheze pe locatari. 

Andrei Volosevici, primar: Am pus la dispoziţie Şcoala 13, dar eu sper să rezolv problema până atunci şi ne lămurim exact care este sursa pentru că este evident că miroase a gaz. 

34 de persoane au fost evacuate, în total. La faţa locului a fost chemat şi un microbuz, pentru ca oamenii să stea la adăpost până la rezolvarea problemei. 

Gheorghe Sîrbu, administrator bloc: După vreo două ore de controale s-a ajuns la concluzia că acest miros ar veni pe canalul de apă caldă. Dânşii spun acum că nu e de la ei. 

După măsurători nu au fost identificate gaze periculoase. Astfel, autorităţile au decis că oamenii se pot întoarce în locuințe. Zona a fost monitorizată pe parcursul nopții, pentru siguranţă, de echipaje de la unitatea distribuitoare de gaze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Panică într-un bloc din Ploiești. Locatarii au sunat la 112 după ce au simțit miros de gaze. Inclusiv primarul a venit la fața locului