Antena Meniu Search
x

Parada militară de Ziua Națională a României ar putea fi anulată, din cauza coronavirusului (Video)

Pentru prima dată în ultimele trei decenii, parada militară de 1 Decembrie este în pericol din cauza epidemiei COVID19. Autorităţile iau în calcul anularea ei sau transformarea ceremoniei într-una mult mai restrânsă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.10.2020, 22:27

Vezi și
  • 2.000 de militari participă, în mod normal, la parada de Ziua Națională a României.
  • Zeci de mii de persoane asistă, în fiecare an, la parada militară de Ziua Națională a României.

Cei 2.000 de militari ai României care participă în mod traţional la parada de 1 Decembrie bat pasul pe loc. Depinde doar de evoluţia epidemiei dacă vor bate şi pas de defilare de Ziua Naţională. 

În mod normal, începând de săptămâna viitoare, MApN ar urma să aducă în Bucureşti soldaţii care fac parte din blocul de paradă. Ar urma să fie cazaţi în cămine ale Ministerului Apărării, iar orice infectare covid19 ar putea trage pe dreapta întreg blocul de paradă.

Există chiar riscul ca cea mai mare paradă militară din România să fie anulată complet. 

Daniel Anghel, consilier al ministrului Apărării: Este foarte probabil ca, în contextul pandemic actual, să avem mai multe infectări. Poate ar fi mai bine să sărbătorim parada într-un alt mod. 

Există şi varianta organizării paradei de 1 Decembrie cu un număr considerabil mai mic de militari. Doar cu ajutorul tehnicii de luptă şi cu trecerea peste Arcul de Triumf a aeronavelor MApN. 

Sărbătoare naţională cu public sau fără public. E o altă întrebare. În cel mai optimist scenariu se va permite accesul oamenilor în jurul Arcului de Triumf şi pe Bulevardul Kiseleff, dar cu măsuri speciale de protecţie sanitară. 

Pe trotuare ar trebui montate garduri care să îi ţină pe spectatori la o distanţă de minimum doi metri unul de celălalt. Greu de realizat în condiţiile în care anul trecut peste 20 de mii de oameni au venit să admire militarii, tancurile, elicopterele şi avioanele Armatei. Şi mai marii statului vor respecta regula distanţării la tribuna oficială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Parada militară de Ziua Națională a României ar putea fi anulată, din cauza coronavirusului (Video)