Video Parcurile din Bucureşti au devenit adevărate focare de infecţie, iar autorităţile nu găsesc soluţii pentru reabilitarea lor: "E îngrozitor. E cea mai mare mizerie pe care am văzut-o"
Marile parcuri din Capitală sunt lăsate de izbelişte. Grădinia Cişmigiu, care îi atrăgea înainte pe vizitatori cu frumuseţea ei, s-a transformat în locul de care bucureştenii se feresc. Parcul, parcă abandonat, a devenit un focar de infecţie, iar locurile de joacă pentru copii sunt pline de pericole.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- Primăria Bucureşti vrea desfiinţarea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, din cauza situaţiei înregistrate în parcurile din Bucureşti.
Cişmigiu, cel mai vechi parc din centrul Bucureştiului, arată ca după război. E plin de mizerie şi de excremente de păsări, iar munţi de gunoaie zac chiar lângă aleea pe unde se plimbă cei care, teoretic, vin să respire un aer mai curat.
Trecător: E îngrozitor. E cea mai mare mizerie pe care am văzut-o, deşi sunt născută în Bucureşti şi venim frecvent în Cişmigiu.
Locul de joacă pentru copii a ajuns într-o stare deplorabilă. De exemplu, cam aşa arată balansoarul dintr-un loc de joacă din Parcul Cişmigiu. E rupt, ruginit şi oricând un copil care vine aici se poate accidenta. Iar ce nu e rupt şi periculos, e murdar.
Abia după ce a venit echipa Observator, câţiva muncitori au început să facă ordine de ochii lumii.
Primăria Bucureşti vrea desfiinţarea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini
Cişmigiul nu e singurul parc cu probleme. Şi în Tineretului sau Herăstrău, gunoaiele strică peisajul. Zonele cu verdeaţă sunt neîngrijite: "Noroc că s-a uscat iarba, că au fost bălăriile cât pomul".
Cei responsabili pasează vina. Compania Municipală Parcuri şi Grădini spune că ar face curăţenie, dar n-a primit ordin de la Administratia Lacuri Parcuri şi Agrement. Cei de la ALPAB răspund că nu e treaba lor. Primăria Generală se plânge că firma înfiinţată în mandatul fostului primar percepe tarife mult prea mari.
Dan Trifu, Eco Civica: Aceste companii suprataxează propria Primărie cu 400% tarife faţă de piaţa concurenţială şi normal că nu poţi aloca atâţia bani.
La următoarea şedinţă a Consiliului General, pe ordinea de zi va fi propunerea pentru desfiinţarea Companiei Muncipale Parcuri şi Grădini. Asociaţia Peisagiştilor a propus Primăriei Bucureşti o colaborare pentru salvarea şi reabilitarea Parcului Cişmigiu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰