Antena Meniu Search
x

Video Părintele Damaschin din Iași, Moș Crăciun pentru mii de copii sărmani. ”Sunt copleșit de atâta bunătate”

De 15 ani, un preot din Iaşi este Moș Crăciun pentru 7.500 de copii sărmani. Părintele Dan Damaschin nu ţine cont de greutăţi şi nu se teme de pandemie, aşa că anul acesta nu a făcut excepţie. A mobilizat oameni cu suflet mare şi a reuşit să ofere celor care nu au posibilităţi haine şi hrană.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.12.2020, 17:59

Vezi și
  • 7.500 de copii sunt pe lista părintelui Dan Damaschin de la Iași și așteaptă haine, jucării și alimente de sărbători.
  • Deşi nu a reuşit încă să găsească bani pentru toţi copiii, părintele nu îşi pierde speranţa.

Cu modestie spune că singura lui răsplată este bucuria celor pe care îi ajută.

În pragul ușii, Daria, Anastasia, Roxana și Andra îl așteaptă cu nerăbdare pe cel care an de an le aduce bucurie de Sărbători.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fetele sunt crescute doar de mama lor, dar mai au o soră şi un frate. Şi-au găsit în părintele Damaschin un sprijin şi un ajutor de fiecare dată când au nevoie.

Veronica Huțanu, mama: ”Cresc 6 copii singură. Fără ajutorul cuiva, nu am cum să le cumpăr. Din ajutorul social și alocație cu care trăim, nu am cum să le cumpăr. Mi-a adus de fiecare dată părintele, nu doar alimente”.

7.500 de copii sunt pe lista părintelui Damaschin

Şi nu sunt singura familie care se bucură de bunătatea părintelui. Mii de copii sunt pe lista lui. Pentru toţi, părintele Damaschin găseşte oameni cu suflet mare gata să ajute.

7.500 de copii se află acum pe listele părintelui și așteaptă să primească darurile pentru Crăciun. Asta deși în urmă cu 15 ani, când a început proiectul, erau doar 30 de copii pe aceasta listă.

Clara Mihociu, reporter Obsevator: Deci sunteți Moș Crăciun pentru 7.500 de copii”

Dan Damaschin, preot: ”Nu, eu sunt un amărât de ren care trag la această sanie uriașă unde oameni dragi din România și nu numai se solidarizează”

Şi este adevărat că depozitele Părintelui Dan Damaschin arată exact ca atelierul lui Moş Crăciun. Deşi nu a reuşit încă să găsească bani pentru toţi copiii, părintele nu îşi pierde speranţa.

Pachetul cu daruri pentru un copil costă 250 de lei

Dan Damaschin, preot: ”Sunt copleșit de atata bunătate. Mai sunt încă 2000 de copii care nu au un donator, dar suntem convinși că Dumnezeu nu ne va lăsa”.

Fiecare pachet cu daruri pentru copii costa 250 de lei. Cei care vor să ajute pot fie să doneze bani, fie să cumpere chiar ei toate cele necesare unui copil. Astfel, bunii samariteni pot contribui la bucuria celor pentru care nu există Sărbători fără ajutorul lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Părintele Damaschin din Iași, Moș Crăciun pentru mii de copii sărmani. ”Sunt copleșit de atâta bunătate”