Antena Meniu Search
x

Video Pârtiile de la munte sunt deschise în continuare, la mijloc de aprilie. Sunt așteptate ninsori în următoarele zile

E mijloc de primăvară, însă iarna nu se dă dusă din zonele de munte, aşa că turiştii au profitat de zilele cu zăpadă bună. În Poiana Braşov au avut mai puţin de aşteptat decât de obicei ca să urce în telegondolă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 10.04.2021, 21:38

Vezi și
  • Vremea ţine cu iubitorii muntelui, aşa că s-ar putea schia până la sfârşitul acestei luni. Peste câteva zile va ninge din nou. 

Soare de primăvară în Poiana Braşov şi zăpadă încă bună pentru alunecări. Aşa că pârtiile au fost pline. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem în Poiana Braşov, temperatura atmosferică este de aproximativ 9 grade Clesius, iar, cel puţin în această zonă, uzura stratului de zăpadă este foarte mare pentru că pe aici trec, de obicei, cu viteză mare, schiori de pe două pârtii, Drumul Roşu şi Subteleferic. Încercăm să vedem cât de mare este grosimea stratului de zăpadă în aceste condiţii. Iată, aproximativ 40 de centimetri.

Sezonul de schi s-ar putea prelungi şi după 18 aprilie

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Săptămâna viitoare vom lua o decizie în funcţie de cum va fi acest weekend, de ce se va întâmpla pe pârtii, dar bineînţeles şi de starea vremii.

Pe acelaşi subiect

Cu tot cu restricţii, pârtiile ar putea rămâne deschise până spre sfârșitul lunii aprilie.

Lt. Tudor Deleanu, Jandarmeria Montană Brașov: Apres-schiurile care se află la mai puţin de 100 de metri de pârtiile de schi nu au voie să servească turiştii la mese, mesele sunt scoase, au voie să servească doar în regim take-away sau în regim închiriat.

La Şureanu, în Alba, distracţia se apropie de final. 

Jan Tatu, adminitrator domeniu schiabil: În zonele bune avem peste un metru de zăpadă, pentru că avem gardul care protejează, iar în interiorul lor aveam 50-60 de cm pe pârtii care crează o zonă foarte bună chiar şi pentru off-piste. 

Cu toate că urmează câteva zile cu temperaturi foarte ridicate, iar stratul de zăpadă va scădea considerabil, veştile sunt bune. La munte vremea se va răci şi va ninge din nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Pârtiile de la munte sunt deschise în continuare, la mijloc de aprilie. Sunt așteptate ninsori în următoarele zile