Paznicul a devenit primul om căutat în spital. Are mereu o soluţie pentru şoferii care nu găsesc un loc de parcare!
Un şofer din Bucureşti se luptă cu alţi zece pentru un loc de parcare. Peste două milioane de maşini tranzitează, în fiecare zi, Capitala.
Un şofer din Bucureşti se luptă cu alţi zece pentru un loc de parcare. Peste două milioane de maşini tranzitează, în fiecare zi, Capitala, şi bine-ar fi să nu se oprească, pentru că locurile unde pot staţiona sunt insuficiente. Unele dintre cele mai aglomerate străzi sunt cele din jurul spitalelor. Unde a înflorit şi afacerea parcagiilor. Cine plăteşte, găseşte un loc. Cine nu, dă la portar, poate găseste un loc chiar în curtea unităţii medicale.
Nici nu apucăm să terminăm vorba, că parcagiul o rupe la fugă printre maşini. Nu de teamă, ci ca să ne arate un loc bun. Cererea este mare, iar în jurul acestui spital din Capitală trebuie să fii foarte norocos dacă vrei să parchezi maşina.
La final, parcagiul ne cere dreptul. Cât vrea clientul! 10 lei este o sumă obişnuită. Tot atât ne-a costat şi un loc în parcarea spitalului.
La un alt mare spital am găsit din nou paznici dispuşi să ne lase cu maşina în curte. Contra cost.
Paznicul ne ia cheia maşinii şi o pune lângă celelalte pe care le ţine în mână. Pentru că...
Pe străzile din jurul spitalului Colţea nu ai loc nici măcar ca să arunci un ac. Parcările sunt pline, iar şoferii care nu găsesc un loc de parcare, opresc pe unde apucă.
Cele 19 unităţi medicale din Capitală, care sunt în subordinea Primăriei, au, împreună, 1160 de locuri de parcare. Cele mai puţine sunt amenajate la spitalul "Victor Gomoiu", spitalul de nefrologie sau spitalul "Sfânta Maria". Două dintre spitalele aflate în reconstrucţie vor avea parcări subterane. Asta ar putea reduce încasările parcagiilor.
Acest parcagiu a fost prins de poliţia locală. Chiar dacă cei ca el sunt sancţionaţi, aproape niciunul nu-şi plăteşte amenzile.
Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti: "Pot câştiga şi sume care trec de 4500 de lei pe lună, lucrând 5 zile pe săptămână şi în acelea 5 zile nu mai mult de 3 ore. Peste 95% din cei care au fost amendaţi nu şi-au plătit amenzile.",
Unii parcagii distrug maşinile şoferilor care nu-i plătesc. Alţii sunt violenţi chiar şi cu poliţiştii locali.
Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti: "Parcagii infestaţi cu HIV au încercat să i înţepe cu acul pe agenţii noştri, ac cu care înainte îşi zgâriase pielea. Un alt individ a fost foarte aproape să l muşte de picior pe agentul nostru."
Anul acesta, Poliţia Locală a municipiului Bucureşti a dat peste 2100 de amenzi parcagiilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰