Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Iași care a batjocorit un băiețel de 6 ani, tratat cu blândeţe de judecători pentru că a fost sincer

Un bărbat de 44 de ani din Iași a primit doar jumătate din pedeapsa pe care o merita, după ce a batjocorit un copil de șase ani, pentru că a fost sincer în fața magistraților și le-a spus că a făcut asta ca să nu-și înșele nevasta.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.09.2020, 16:47

Un bărbat din Iași care a batjocorit un băiețel de 6 ani, tratat cu blândeţe de judecători pentru că a fost sincer
Un bărbat din Iași care a batjocorit un băiețel de 6 ani, tratat cu blândeţe de judecători pentru că a fost sincer - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Bărbatul a abuzat în repetate rânduri de victima lui, un copil din vecini în vârstă de șase ani.
  • Judecătorii din Hârlău au apreciat că bărbatul a fost sincer în instanță și i-au înjumătățit pedeapsa.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Bărbatul, din localitatea Maxut, judeţul Iaşi, a fost condamnat la șapte ani de închisoare, pedeapsă blândă pentru abuzul odios de care la care a fost în stare să-l supună pe un băiețel de șase ani, vecin cu el.

Judecătorii de la Hârlău au notat în motivarea sentinței că nevasta inculpatului munceşte în Cipru şi se întoarce acasă de două ori pe an, bărbatul fiind în imposibilitatea de a-și satisface nevoile.

Agresiunile au început în iulie 2017, când victima şi fiul acestuia se jucau pe calculator. Acesta şi-a trimis fiul la un magazin, pentru a putea rămâne singur cu victima, scrie Ziarul de Iași.

La dosar sunt descrise cu lux de amănunte ororile de care a fost în stare agresorul, precum și faptul că, de fiecare dată, i-a cerut copilului să nu spună nimic și rămână „secretul lor“.

Pentru că a fost sincer, judecătorii de la Hârlău nu au acordat pedeapsa maximă individului. Şase ani pentru viol şi trei ani pentru agresiune sexuală, adică o pedeapsă finală de 7 ani de închisoare, după contopire, a primit individul. 

Potrivit Codului Penal, pentru viol asupra unui minor pedeapsa maximă este de 12 ani, iar pentru agresiune sexuală - de 10 ani.

Sentinţa Judecătoriei Hârlău nu este însă definitivă. Magistraţii de acolo au mai stabilit daune morale de 50.000 de lei pentru copil.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Iași care a batjocorit un băiețel de 6 ani, tratat cu blândeţe de judecători pentru că a fost sincer