Antena Meniu Search
x

Peisaje unice pe traseul Scaunul Donului din defileul Mureşului

Iubitorii drumeţiilor montane care sunt în căutarea unor trasee mai puţin frecventate de turişti pot găsi în defileul Mureşului o adevărată comoară: rezervaţia naturală Scaunul Domnului.

de Redactia Observator

la 17.08.2020, 17:48

Vezi și
  • Traseul durează aproximativ patru ore.
  • Poate fi parcurs de toţi entuziaştii de drumeţii.

Zona este accesibilă în orice anotimp, dar în special vara cei care ajung acolo se pot bucura din plin de darurile naturii. Se pot odihni şi pot campa în locuri special amenajate pe drum.

Odată ajunşi pe platoul aflat la peste 1380 de metri vor avea o panoramă spectaculoasă a întregii zone, spre valea Bistrei până la crestele muntilor Călimani.

Traseul durează aproximativ patru ore şi poate fi parcurs de toţi entuziaştii de drumeţii. Este un traseul mediu ca dificultate, pe care majoritatea familiilor îl fac pentru a se bucura de natură, de linişte şi de peisaje.

Cei care vin pentru prima dată, rămân impresionaţi de frumuseţile locurilor.

Nici ploaia nu le-a stat în cale celor care au dorit să ajungă în vârf. Efortul lor a fost răsplătit pe deplin mai ales că pe drum au găsit cele mai aromate afine, zmeura și mure.

Salvamontiştii recomandă celor care vor să parcurgă traseul să se echipeze corespunzător cu bocanci, dar şi să facă în permanenţă gălăgie, pentru a nu se întâlni cu animale sălbatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Peisaje unice pe traseul Scaunul Donului din defileul Mureşului