Antena Meniu Search
x

Primăria oferă 25.000 de vouchere pentru achiziţionarea de biciclete, în Capitală. Asta chiar dacă sunt doar 7 km de piste

25.000 de bucureşteni îşi vor lua la primăvară bicicletă nouă - cu voucherul oferit de municipalitate.

Vezi și

25.000 de bucureşteni îşi vor lua la primăvară bicicletă nouă - cu voucherul oferit de municipalitate. Practic, autorităţile au suplimentat numărul acestora ca urmare a numărului mare de cereri primite în această vară. Numai că mersul pe bicicletă în Capitală este în continuare o aventură, dacă ne raportăm la  numărul de kilometri de pistă: puţin peste 7. 

- De ce aţi parcat pe pista bicicliştilor?

- Îmi cer scuze. În câteva minute plec. 

- N-aţi găsit alt loc de parcare? 

Pe acelaşi subiect

- Este foarte greu. 

- Şi bicicliştii ce fac? 

- Să speram că sunt în vacanţă.

Bicicliştii nu sunt în vacanţă. Şi, zi de zi, trebuie să se descurce cu cei aproape 10 km de pistă din Bucureşti. Pistă pe care unii şoferii o folosesc drept loc de parcare. Eeste un test dificil să îţi poţi face un traseu pe care să te poţi deplasa cu bicicleta la serviciu, de pilda, în Capitală. Primăria promite însă ca în acest an să construiască alţi 30 de km de pistă.

Oferă şi noi vouchere de 500 de lei pentru cei care vor să îşi cumpere biciclete. Deşi, nu mulţi se încumetă să le folosească altundeva decât în parc. 

Doar cei care au înregistrat deja o cerere vor primi voucherele. Acasă, prin poştă. După, ele vor putea fi folosite în magazinele care s-au implicat în proiectul "Biciclişti pentru Bucureşti". 

Tot pentru aglomeraţia din trafic, edilii se gândesc să le permită bicicliştilor accesul pe liniile de tramvai. Pentru asta însă este nevoie de modificarea Codului Rutier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Primăria oferă 25.000 de vouchere pentru achiziţionarea de biciclete, în Capitală. Asta chiar dacă sunt doar 7 km de piste