Antena Meniu Search
x

Percheziții la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"

Procurorii DNA au dat buzna de dimineaţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Sunt vizate mai multe persoane din conducerea UMF bănuite că au atribuit contracte ilegale de achiziţii unor cunoştinţe

Vezi și

Procurorii DNA au dat buzna de dimineaţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Sunt vizate mai multe persoane din conducerea UMF bănuite că au atribuit contracte ilegale de achiziţii unor cunoştinţe

Mascaţii au descins inclusiv în biroul directorului administrativ. 

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată, într-un comunicat de presă, că au loc 31 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, din Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Dâmboviţa, într-o cauză penală în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mită şi dare de mită.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, şase persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere urmează să fie duse la audieri.

Printre persoanele vizate în anchetă ar fi şi directorul general administrativ de la UMF Bucureşti, Dan Pahoni, suspectat că ar fi solicitat comisioane pentru contracte de achiziţii încheiate de UMF cu societăţi comerciale, au mai spus sursele judiciare citate.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii.

Sunt percheziţii de amploare la Universitatea de Medicina din Bucureşti, dar şi la domiciliul mai multor membri din conducerea Universităţii. Zeci de contracte de achiziţii publice ar fi fost atribuite ilegal către mai multe firme. De altfel, procurorii verifică şi sediile a 32 de firme cu care s-ar fi încheiat actele. Persoanele vizate de procurori sunt acuzate de abuz în serviciu, luare şi dare de mită, fals şi uz de fals.

Percheziţiile vizează suspiciuni legate de contracte de achiziţii publice atribuite ilegal. Persoanele vizate de procurori sunt acuzate de abuz în serviciu, luare şi dare de mită, fals şi uz de fals. De asemenea, procurorii verifică şi 32 de firme cărora li s-ar fi atribuit ilegal diverse contracte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Percheziții la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"