Antena Meniu Search
x

Groază la examenul pentru permisul auto. Doi din trei candidaţi nu reuşesc să obţină dreptul legal de a conduce

Mulţi încep şcoala de şoferi, puţin mai ies cu permisul de conducere.

Vezi și

Mulţi încep şcoala de şoferi, puţin mai ies cu permisul de conducere. Din sutele de candidaţi care, zilnic, îşi încearcă norocul, după probele practice, cei mai mulţi sunt respinşi. Dau vina pe tehnologie şi spun că nu se simt confortabil să fie filmaţi în timp ce conduc. Mai ales că poliţistul ar fi devenit foarte dur de când ştie că totul se înregistrează.

La prima oră a dimineţii, în faţa unui parc din Capitală, zeci de candidaţi se întreabă cine este poliţistul cu tabletă care va decide câţi dintre ei vor deveni şoferi. 

În timp ce agenţii instalează tabletele cu care vor filma fiecare probă, instructorii stau pe margine şi anticipează dezastrul iminent.

- Instructor sunt de 26 de ani, treburile s-au schimbat în rău. 

Pe acelaşi subiect

- Camerele video îi sperie pe elevi? 

- Foarte mult, foarte-foarte mult. În primul rând le obstrucţionează vizibilitatea. Sunt foarte mari ca dimensiuni.

Unii par urmăriţi de camere ca de un blestem: "Camera aia nu m-a făcut să trec Bacalaureatul, camera aia din sală m-a făcut emotiv şi nu am putut să o cer în căsătorie, camera aia... Suntem prea emotivi noi, ca oameni."

După câteva zeci de minute, se confirmă cele mai negre scenarii. S-a picat pe capete. Din nou: "Din 16 candidaţi sunt respinşi toţi. Toţi au fost respinşi."

2010 a fost ultimul an cu rată de promovabilitate de 95%. În 2015, doar unul din doi candidaţi a primit permisul de conducere, iar în 2016 acest procent a scăzut la 40%. În 2017, din trei candidaţi care se prezintă la examen, unul devine şofer, iar ceilalţi doi află că trebuie să se întoarcă la şcoală.

Cu astfel de rezultate, se caută explicaţii.

Cum, pentru mulţi, obţinerea permisului pare imposibilă, ofiţerii anticorupţie au observat că se caută soluţii disperate. Mita vine din teamă. Dacă doi ani la rând, şcoala de şoferi are promovabilitate sub 40 la sută rămâne fără licenţă. 

7 milioane de români au permise de conducere, iar 70 la sută dintre ei sunt bărbaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Groază la examenul pentru permisul auto. Doi din trei candidaţi nu reuşesc să obţină dreptul legal de a conduce