Meniu
Search
x

Dozatoarele cu dezinfectant, care trebuie montate în blocuri, tot mai greu de găsit pe piaţă

Protejarea românilor pune la grea încercare autorităţile! Dozatoarele cu dezinfectant, care trebuie montate la intrările în blocuri, se găsesc tot mai greu pe piaţă. Iar acolo unde totuşi mai există stocuri de dispensere, preţurile sunt duble faţă de acum o săptămână.

De Oana Iancu la 31.03.2020, 22:41
Vezi și
  • Dozatoarele cu dezinfectant, care trebuie montate în blocuri, tot mai greu de găsit pe piaţă
  • Primarii se plâng că le este greu să găsească soluții pentru montarea dozatoarelor

Protejarea românilor pune la grea încercare autorităţile! Dozatoarele cu dezinfectant, care trebuie montate la intrările în blocuri, se găsesc tot mai greu pe piaţă. Iar acolo unde totuşi mai există stocuri de dispensere, preţurile sunt duble faţă de acum o săptămână. Costuri uriaşe sunt şi pentru soluţiile dezinfectante. Doar în Capitală, este nevoie de peste 60 de mii de astfel de aparate şi mii de litri de gel dezinfectant.

Duminică seara, una din Ordonanţele Militare a impus! Trebuie montate dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor. După două zile, autorităţile locale caută încă o soluţie

Gabriel Mutu, primar Sectorul 6: Este cea mai mare aberaţie pe care am putut să o văd de când fac administraţie. Problema stă în felul următor. Noi avem în Sectorul 6 aproximativ 7500 de scări de bloc. 7500 de scări de bloc! Nimeni în ţara asta nu are pe stoc 7.500 de dispensere. 

Daniel Băluță, primar Sectorul 4: Cea mai importantă problemă este cea legată de speculă pentru că de vineri şi până luni au crecut cu 50-70% costurile atât pentru dispensere, cât şi pentru soluţiile de dezinfectat. 

În doar câteva zile, cel mai simplu aparat care ar putea fi folosit s-a scumpit de la 40 de lei la peste 80 de lei. 

Doar în Sectorul 4 ar fi nevoie de peste zece mii de dispensere. Situaţia este similară şi în Sectoarele 2 şi 3. În total, în Capitală, sunt peste 40 de mii de scări de bloc. Iar multe dintre ele au câte două intrări. 

La un calcul simplu, vedem că aparatele pentru Bucureşti ar urma să coste peste 4 milioane 500 de mii de lei . 

Şi soluţiile dezinfectante sunt acum mult mai scumpe, spun edilii.  

Dan Cristian Popescu, viceprimar Sectorul 2: Ne-am apucat de ieri să căutam gelul dezinfectant. E un proces delicat şi complicat pentru că în această perioadă s-au şi scumpit foarte mult produsele şi este şi o lipsă a lor de pe piaţă. 

Robert Negoiță, primar Sectorului 3: Chiar am nişte prieteni care mi-au spus: "Băi, voi vă daţi seama că prietenii lor, care produc soluţie din asta şi care tocmai au crescut preţurile de trei ori, trebuie să aibă şi ei piaţă să vândă din asta şi ce au zis? Haide că-i fraierim pe ăia din administraţia locală că ăia nu au ce face". 

Oana Iancu, reporter Observator: În lipsa dispenserelor cu dezinfectant care ar fi trebuit montate aici, la intrare, pentru ca oamenii să se dezinfecteze pe mâini, înainte de a pune mâna pe clanţă, administratorii de bloc s-au adaptat şi au pus astfel de preşuleţe la intrare, care sunt bine îmbibate cu clor.

În Sectorul 1, în schimb, unde sunt cele mai puţine scări de bloc la nivelul Capitalei, autorităţile au montat deja primele aparate cu dezinfectant. 

Daniel Tudorache, primar Sectorul 1: Efectiv avem 2.000 în momentul de faţă şi cel cu care am încheiat contractul a zis că mai poate să facă rost de 2.000. Am înţeles că o să fie o penurie de gel în perioada următoare şi o să fie unul mai lichid... 

În judeţul Maramureş, la Cavnic, încă de azi dimineaţă, toate aparatele erau deja montate. Pentru 31 de dispensere, municipalitatea de aici a plătit 5.000 de lei.

În Craiova şi Ploieşti, în schimb, se caută încă furnizori. 

Iar în Cluj-Napoca, mulţi oameni şi-au procurat singuri dezinfectant pe care l-au pus la intrarea în blocuri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Dozatoarele cu dezinfectant, care trebuie montate în blocuri, tot mai greu de găsit pe piaţă