Antena Meniu Search
x

Zeci de pisici, găsite otrăvite în Suceava

Mai multe pisici au fost găsite otrăvite la periferia cartierului Burdujeni din Suceava. Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.10.2019, 18:01

Pisici otrăvite în Suceava
Pisicile ar fi fost otrăvite cu sodă caustică sau antigel - Profimedia Images (stock)

Mai multe pisici au fost găsite otrăvite la periferia cartierului Burdujeni din Suceava. Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Potrivit reprezentanților Asociației "Casa lui Patrocle", ar fi vorba despre aproximativ 15 - 20 de pisici otrăvite. Dintre acestea, câteva au murit, iar altele sunt în agonie. Acestea au fost duse la un medic veterinar de către iubitorii de animale, iar acum se află în perfuzii.

Potrivit Monitorului de Suceava, nu se știe câte pisici otrăvite vor putea fi salvate. De altfel, este posibil ca numărul felinelor să fie mult mai mare, ținând cont că unele s-au refugiat în zone greu accesibile dintre blocuri, unde e posibil să fi murit.

Conform sursei citate, o localnică din Suceava a depus deja reclamații la Secţia de Poliţie Burdujeni şi la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, fiind indicați și doi suspecți. Aceștia ar mai fi avut în trecut conflicte cu iubitorii de animale din zonă.

Otrăvite cu sodă caustică sau antigel

Ținând cont de simptome, este posibil ca pisicile să fi fost otrăvite cu sodă caustică sau antigel. Situația este periculoasă, susțin reprezentanții Asociaţiei "Casa lui Patrocle", mai ales că otrava ar fi fost amplasată în zone în care trec copii sau câini cu stâpân.

Pisicile moarte vor fi duse la autopsie, pentru a se stabili cu exactitate modul în care au murit.

În zona cartierului Burdujeni din Suceava ar fi două tabere - una a iubitorilor de animale, care le hrănesc, iar cealaltă a celor care se plâng că pisicile s-au înmulțit necontrolat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Zeci de pisici, găsite otrăvite în Suceava