Antena Meniu Search
x

Plata prin sms la podul Feteşti, coşmar pentru şoferi: zeci de mii de amenzi după mesaje trimise greşit

Zeci de mii de şoferi au fost amendaţi de la începutul acestui an, după ce au trecut podul de la Feteşti. Motivul? Nu au reuşit să plătească taxa prin sms. Mulţi nu ştiut cum să completeze corect mesajul pentru a nu se înşela.

Vezi și

Zeci de mii de şoferi au fost amendaţi de la începutul acestui an, după ce au trecut podul de la Feteşti. Motivul? Nu au reuşit să plătească taxa prin sms. Mulţi nu ştiut cum să completeze corect mesajul pentru a nu se înşela. Alţii, în loc să treacă în SMS-ul standard categoria autoturismului, trimit companiilor de telefonie mesaje precum: "autoturism tip limuzină" sau "au venit termopanele".

La ora opt dimineaţa, zeci de şoferi se aşează la coadă pentru a plăti taxa de trecere a podului de la Feteşti. Este un singur ghişeu deschis şi un rând interminabil de maşini. Oamenii au la îndemână şi soluţia modernă: plata prin sms. Unii se tem, însă, de acest sistem, alţii nici nu au auzit de el. 

Am înţeles că e mult mai sigură plata cash decât prin sms. Dacă greşeşti sau aşa, e problemă, explică unul dintre şoferi.

O problemă care a pus în dificultate aproape o sută de mii de români de la începutul acestui an. Aceştia s-au trezit cu amenzi cuprinse între 130 şi 260 de lei, după ce fie nu au achitat taxa de pod, fie au completat greşit sms-urile. Unele mesaje nu doar că nu au putut fi recunoscute de sistem, dar au uimit şi autorităţile.  

ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR:

Mesaje de genul: "Au venit termopanele", cum am întâlnit; sau mesaje de genul: "Audi limuzină"; sau mesaje de genul: "Audi alb sau BMW alb cu patru roţi". 

În ciuda mesajelor ironice, oamenii nu au de unde să afle cum trebuie să completeze corect sms-ul, decât dacă trimit o solicitare de informare prin SMS sau intră pe site-ul Companiei Naţionale de Drumuri. Niciun panou nu are afişate aceste informaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Plata prin sms la podul Feteşti, coşmar pentru şoferi: zeci de mii de amenzi după mesaje trimise greşit