Antena Meniu Search
x

Video Ploile torențiale au făcut prăpăd în sudul și sud-estul țării, torenții au rupt poduri și drumuri

Plouă cu necazuri de zile în şir în mai multe zone ale ţării. Hidrologii au emis coduri portocalii de inundaţii pe râurile din sudul şi sud-estul ţării. Ploaia, dar şi zăpada topită au format torenţi care au rupt poduri şi drumuri. Meteorologii ne spun că scăpăm de ploi în zilele următoare.

de Adrian Obreja

la 14.12.2020, 09:39

Vezi și
  • În Vrancea, viiturile au distrus drumul naţional. În Jitia, şoseaua a dispărut pe o porţiune de aproape 200 de metri în albia râului Râmnicu Sărat.
  • Meteorologii ne spun că scăpăm de ploi în zilele următoare.

Meteorologii ne spun că scăpăm de ploi în zilele următoare.

În sudul şi sud-estul ţării a plouat în ultimele zile cât pentru două săptămâni. Râurile s-au umflat, iar torenţii au năvălit pe străzi. În Brăila, un drum în lucru s-a transformat într-o uliţă plină de mocirlă. O maşină de poliţie a rămas împotmolită.

În Prahova, malul râului Teleajen s-a surpat pe o lungime de 70 de metri chiar în zona fostei rampe de gunoi a oraşului Ploieşti. Acum există riscul ca râul să fie poluat cu gunoaie.

Digul de gabioane de pe Teleajen, în pericol să cedeze

Digul de gabioane a fost afectat pe o lungime de peste 30 de metri liniari, astfel a fost pus în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale aflat la ieşire din Ploieşti. În aceste condiţii, pompierii au demarat o operaţiune de consolidare a digului cu saci de nisip.

Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova: ”La nivelul judeţului a fost activată grupa operativă şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie. La faţa locului au fost mobilizaţi peste 40 de pompieri militari care au intervenit pentru consolidarea unui dig”.

Drum național distrus de inundații, în Vrancea

În Vrancea, viiturile au distrus drumul naţional. În Jitia, şoseaua a dispărut pe o porţiune de aproape 200 de metri în albia râului Râmnicu Sărat.

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Aşa arată Drumul Naţional 2 N din judeţul Vrancea, o şosea care niciodată nu a avut parte de asfalt în adevăratul sens al cuvântului. Iar improvizaţia făcută de autorităţi a fost măturată de ape în urma ploilor din ultimele zile”.

Ion Păun, primar Jitia: ”S-au facut vreo două proiecte de pod. S-au făcut. Şi promisiuni au fost. Fostul primar care a fost până în 2012 chiar s-a implicat. Dar promisiuni şi promisiuni. Şi atât”.

Oamenii din zonă au o singură cale de acces. Un pod suspendat care se mişcă în toate direcţiile când e traversat.

La nici un kilometru de comuna Jitia, pe acelasi drum national 2N, ploile au provocat alte probleme. Pământul a acoperit deja o bandă de circulație. Pericolul rămâne pe râurile învolburate până la miezul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ploile torențiale au făcut prăpăd în sudul și sud-estul țării, torenții au rupt poduri și drumuri