Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă de inundații în România. Râuri din 17 de județe, sub cod galben până miercuri dimineață

Hidrologii au emis, luni, o avertizare Cod galben de inundații, valabilă pe râuri din 17 județe din țară de marți ora 6:00 până miercuri ora 10:00.

de Veronica Micu

la 12.10.2020 , 14:43

  • Astăzi, ANM a emis două avertizări cod galben de ploi însemnate cantitativ și vijelii. Meteorologii au anunțat vreme severă în mai multe județe, până marți seară.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Astfel, de marți ora 6:00 până miercuri ora 10:00 pe râuri din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Caraş Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Covasna și Buzău de anunță inundații.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul marți ora 11:00 – ora 18:00 pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin, Gorj, Dâmboviţa şi Prahova.

Articolul continuă după reclamă

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni două alerte meteo cod galben de ploi și vânt puternic. De luni seară intră sub avertizare 17 județe, iar de marți dimineață toată țara.

Citește și:
Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Vremea » Alertă de inundații în România. Râuri din 17 de județe, sub cod galben până miercuri dimineață