Antena Meniu Search
x

Podul Constanţa, vopsit cu dungi roșii pentru monitorizare, deși stă să cadă

Două dungi roşii au apărut pe podul care stă să cadă în Capitală. Nu e o glumă: specialiştii angajaţi de CFR au vopsit din nou podul Constanţa sub pretextul că îi monitorizează starea şi mişcările, atunci când trec trenurile. De fapt, în teren, nici urmă de specialist.

Vezi și

Două dungi roşii au apărut pe podul care stă să cadă în Capitală. Nu e o glumă: specialiştii angajaţi de CFR au vopsit din nou podul Constanţa sub pretextul că îi monitorizează starea şi mişcările, atunci când trec trenurile. De fapt, în teren, nici urmă de specialist. De peste 6 luni, de când reporterii Observator au atras atenţia că podul este un pericol-public, nu s-a făcut nicio lucrare. Acum, este nevoie de un nou studiu de fezabilitate, după ce Primăria Capitalei a luat structura în administrare.

Două dungi roşii scorojite, trasate pe pereţii care par în prag de colaps. Atât au putut face autorităţile, pe podul vechi de opt decenii, aflat la câţiva paşi de centrul Capitalei. Numai că vopseaua nu salvează vieți.

Nu este prima oară când autorităţile vopsesc podul-ruină. În aprilie, i-au peticit stâlpii cu ipsos şi i-au acoperit cu alb. Vopseaua a trecut, pericolul a rămas.

Lucrările de reparaţie, evaluate la 5 milioane de lei, ar fi trebuit să înceapă acum 6 luni. Doar că se împiedică în birocraţie. E nevoie de un nou studiu de fezabilitate, iar asta se traduce în alte luni de întârziere.

Jumătate dintre cele 4.500 de poduri aflate în administrarea statului au nevoie urgentă de reparații. Costul ar fi uriaş: 15 miliarde de euro.

La sfârșitul lunii iunie a acestui an, podul feroviar dintre Hărman şi Întorsura Buzăului, de aceeaşi „vârstă" cu Podul Constanța, s-a prăbuşit la doar două ore după ce un tren plin cu pasageri l-a traversat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Podul Constanţa, vopsit cu dungi roșii pentru monitorizare, deși stă să cadă