Poliţia Animalelor, funcţională deocamdată doar pe hârtie
Avem Poliţia Animalelor... dar doar pe hârtie! Cele 60 de zile în care structura trebuia să devină funcţională s-au scurs. Iar în realitate, poliţiştii se plâng că nu au fost instruiţi şi, mai mult, nu ştiu unde ar trebui să ducă animalele maltratate odată luate de la stăpânii abuzivi.
- Poliţia Animalelor trebuia să devină funcţională de la mijlocul lunii decembrie.
- Poliţia Animalelor ar urma să se bazeze inclusiv pe 88 de medici veterinari.
Sindicaliştii au fost cei care au tras un semnal de alarmă în acest caz.
Aceştia spun că, până la acest moment, poliţiştii nu au fost instruiţi cum să procedeze în situaţia în care sunt chemaţi să intervină la un caz de abuz împotriva animalelor.
Mai exact, ei încă nu ştiu ce formulare trebuie completate şi cum trebuie completate.
În plus, ei nu ştiu unde trebuie duse animalele pe care le salvează.
Vorbim despre noutăţi aduse de această lege a Poliţiei Animalelor. În primul rând, animalele trebuie duse în centre speciale, dacă sunt victimele unor abuzuri.
Poliţia Animalelor trebuie să se bazeze pe 88 de medici veterinari
Vorbim şi despre o structură nouă, cu 488 de posturi pentru poliţişti şi 88 de posturi pentru medici veterinari care ar fi trebuit să vină de la ANSVSA.
Ei bine, într-un răspuns pentru Observator, reprezentanţii ANSVSA susţin că niciun angajat al acestei instituţii nu a fost transferat, până acum, în subordinea MAI, pentru că acest lucru nu a fost solicitat până acum.
Vin între timp alte noutăţi de la ministrul Afacerilor Interne. Acesta anunţa zilele trecute, pe Facebook, că vor fi cumpărate noi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor şi îi întreba pe internauţi cum trebuie să arate logo-ul noii structuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰