Poluare București: Garda Naţională de Mediu a identificat sursa de poluare. A fost deschis dosar penal
După două zile consecutive în care nivelul poluării din București și zone din Ilfov a fost depășit chiar și cu 500%, Garda Națională de Mediu a identificat posibila sursă de poluare a aerului.
- Cele mai mari valori au fost înregistrate la stațiile din Bragadiru și Rahova
- Comisarii gărzii de mediu au identificat o posibilă sursă de poluare
Nivelul poluării în București a atins din nou cote alarmante vineri și sâmbătă noaptea, cele mai mari valori fiind înregistrate la stațiile din Bragadiru și Rahova.
Principalele surse de poluare sunt arderile necontrolate şi traficul, însă Garda Națională de Mediu a identificat drept posibilă sursă o topitorie, care la momentul controlului nu funcționa. Topitoria mai primise și în trecut o amendă, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal.
Garda de mediu s-a sesizat după plângerile făcute de oameni pe Facebook
„În urma informaţiilor apărute în mediul online referitoare la depăşiri ale principalilor parametri de calitate ale aerului înregistrate de reţelele alternative de senzori, echipele de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul comisariatelor Ilfov şi Bucureşti au controlat în cursul nopţilor de 23 spre 24 şi 24 spre 25 octombrie, zonele unde senzorii de măsurare a calităţii aerului arătau depăşiri foarte mari, Militari, Bragadiru, Rahova şi Colentina.
În urma verificărilor, echipa de permanentă a comisariatului judeţean Ilfov a identificat o posibilă sursă de poluare, o topitorie care însă nu funcţiona în perioada controlului, aceasta fiind sancţionată anterior de către reprezentaţii GNM- CJ Ilfov. In acest caz a fost propusă şi întocmirea unui de dosar penal”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
Factorii meteo influențează poluarea în București
Comisarii Gărzii au mers în zona Sinteşti-Ilfov unde era un miros foarte puternic, însă nu a putut fi identificată sursa poluării, adaugă sursa citată.
„Evoluţia concentraţiilor (PM10, PM 2,5 NO2, CO, benzen) şi a indicatorilor meteo indica posibile cauze traficul rutier şi încălzirea rezidenţială cu lemne din zonele periferice Bucureştiului”, mai transmit reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu în documentul de presă.
Sursa amintită mai prezicează că „deşi emisiile de poluanţi nu au fost semnificative, factorii meteo au influenţat dispersia poluanţilor şi au condus la aceste creşteri faţă de zilele precedente”.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰