Antena Meniu Search
x

Poluare cu petrol, pe plaja de la Vadu. Localnicii se tem pentru apa din fântâni

Poluare masivă la Vadu. Nisipul fin din mijlocul sălbăticiei este îmbibat cu petrol pe hectare întregi. Mirosul puternic a ajuns până în sat, iar localnicii se tem ca reziduurile să nu ajungă în fântâni. Guvernatorul Deltei Dunării susţine că de vină ar fi un bazin vechi de 40 de ani.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 22:20

Vezi și

Poluare masivă la Vadu. Nisipul fin din mijlocul sălbăticiei este îmbibat cu petrol pe hectare întregi. Mirosul puternic a ajuns până în sat, iar localnicii se tem ca reziduurile să nu ajungă în fântâni. Guvernatorul Deltei Dunării susţine că de vină ar fi un bazin vechi de 40 de ani. Garda de Mediu urmează să identifice sursa poluării şi să cureţe zona care este parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Autorităţile locale susţin că "am luat mostre şi le-am dus la laborator, la analize şi au zis că nisipul conţine 80 la sută petrol".

Localnicii din Vadu au descoperit întâmplator uriaşa pată de petrol şi cer autorităţilor să intervină rapid.

Oamenii susţin că au mari probleme din cauza mirosului foarte greu, însă Marian Gălbinaşu, primarul din Vadu, spune că nu poate interveni pentru că a primit doar fotografii din zonă, nu şi o sesizare oficială.

Poluarea nisipului, de la bazine de decantare

"Am trecut şi noi prin acele zone săptămâna trecută, vineri, şi n-am observat nimic. Acum, dacă s-a întâmplăt ceva peste noapte, mai mult decât atât nu ştiu ce să vă spun", a fost mesajul transmis de edil.

Localităţile Vadu şi Corbu fac parte din rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi au printre ultimele plaje sălbatice rămase pe litoralul românesc.

Mălin Muşetescu, guvernatorul Deltei, spune că problemele sunt mai vechi şi că "este o poluare cu iz istoric. Înainte de '90 s-au întâmplat lucrurile, pentru că erau nişte bazine de decantare acolo. Având în vedere că acele bazine de decantare sunt acolo de peste 35-40 de ani, eu zic că a venit momentul să ecologizăm".

Garda de Mediu a luat probe şi urmează să stabiliească sursa poluării şi măsurile de curăţare a zonei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Poluare cu petrol, pe plaja de la Vadu. Localnicii se tem pentru apa din fântâni