Antena Meniu Search
x

O nouă misiune delicată pentru pompierii constănţeni. Au salvat un alt copil de cinci ani, încuiat singur în casă

Încă un copil de cinci ani, lăsat singur în casă la Constanţa, a fost salvat după o misiune emoţionantă.

Vezi și

Încă un copil de cinci ani, lăsat singur în casă la Constanţa, a fost salvat după o misiune emoţionantă. Băiatul era în grija iubitei tatălui plecat în Germania, dar femeia ieşise la cumpărături. Pompierii şi o asistentă medicală l-au ţinut de vorbă prin uşa de metal şi doar aşa au reuşit să îl calmeze. Cazul readuce în discuţie problema copiilor cu părinţii aflaţi în străinătate. Zeci de mii trăiesc această dramă, în timp ce legea este ignorată.

Aproape o oră, pompierii l-au ţinut de vorbă pe copilul de cinci ani, printr-o uşă de metal. Era speriat şi îşi striga părinţii. Afară, o altă echipă supraveghea geamul apartamentului de la etajul trei. 

O asistentă medicală încearcă să-l calmeze pe băiat. Şi îl învaţă cum să folosească o cheie găsită în holul locuinţei. 

Copilul locuieşte în Belgia, alături de mama lui. La Constanţa, era în vacanţă la tată. Dar bărbatul a plecat pentru câteva zile în Germania şi l-a lăsat în grija iubitei.

Târvă Nina, asistenta: "Am stat de vorbă cu copilul, este ok. Îi pare rău doamnei, a zis că nu o să mai facă niciodată. Pur şi simplu s-a dus să-i cumpere de mâncare că nu aveau mâncare."

Săptămâna trecută, tot la Constanţa, un alt copil a fost salvat după o misiune emoţionantă. Părinţii erau separaţi, iar tatăl îl blocase în casă. 

În România, sunt zeci de mii de minori care cresc fără părinţi. Plecaţi la muncă în străinătate, mulţi îşi lasă copiii prin vecini sau în grija cunoscuţilor. 

Deşi, legal, părinţii sunt obligaţi să-şi încredinţeze copilul doar unei rude şi să anunţe Serviciul de Asistenţă Socială că părăsesc ţara. Ulterior, tutorele va trebui să convingă instanţa că îl va creşte în condiţii adecvate. 

Dar legea nu precizează şi ce vârstă minimă trebuie să aibă un copil, ca să poată fi lăsat singur în casă. În majoritatea ţărilor europene, acesta trebuie să fi împlinit 14 ani. Un tată din Marea Britanie a fost condamnat la închisoare pentru că şi-a lăsat cinci minute fetiţa de doi ani singură în maşină, în timp ce el intrase într-o farmacie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » O nouă misiune delicată pentru pompierii constănţeni. Au salvat un alt copil de cinci ani, încuiat singur în casă