Antena Meniu Search
x

Cine sunt medicii-EROI salvați de DUMNEZEU, și nu de autorități

Doctorii aflaţi în avion fac parte din comisia de transplant şi mergeau la Oradea să preleveze organe pentru a salva viaţa altor oameni. Unul dintre medicii aflaţi în avionul prăbuşit este chirurg la Spitalul Fundeni.

Vezi și

Sunt oamenii care aduc speranţă, alinare. La Oradea, urmau să aducă viaţă pentru patru persoane. Medicii din avionul care a aterizat forţat erau chirurgi.

Medicul Radu Zamfir e unul dintre apropiaţii profesorului Irinel Popescu. A lucrat în echipa lui de transplant încă din timpul rezidenţiatului, iar acum conduce echipa care se ocupă de prelevarea ficatului de la pacienţii în moarte cerebrală.

Se duce oriunde îl cheamă datoria. Cu salvarea, avionul sau elicopterul. O cursă continuă contra cronomoetru, pentru că orice ficat trebuie transplantat în maximum 12 ore de când e prelevat. Astăzi, drumul s-a oprit mai repede, spune șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, Irinel Popescu.

foto: dr. Radu Zamfir/ sursa: adevarul.ro

Doctorul Cătălin Pivniceru, lucrează de 13 ani la spitalul Regina Maria. E unul dintre chirurgii pe care spitalul contează.

Mai ales că în curând s-ar putea face şi aici transplant de ficat. Aşa că e trimis la fiecare prelevare.

foto: dr. Cătălin Pivniceru/ sursa: turcuflorin.ro

Primul care a dat un semn de viaţă a fost, însă, medicul Valentin Calu, unul dintre chirurgii cei mai reputaţi de la spitalul de urgenţă Elias.

foto: dr. Valentin Calu/ sursa:doctorbun.ro

Toţi şi-au pus viaţa în mâinile pilotului Adrian Iovan. Un om care a trăit zeci de mii de ore în văzduh. A stat de-a lungul anilor la manşa mai multor avioane şi a controlat cu succes gigante Boeing-uri 737.

Acum îşi urma pasiunea pilotând un "Britten Norman 2" cu opt locuri. A fost, poate, şansa celor pe care îi ducea în zbor, dar nu și a lui.

De-a lungul anilor, trei elicoptere care transportau medici s-au prăbuşit, în misiune.

Şi opt eroi care-şi puseseră vieţile în slujba oamenilor, s-au jertfit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Cine sunt medicii-EROI salvați de DUMNEZEU, și nu de autorități