Antena Meniu Search
x

Video Povestea părintelui Gabriel, preotul sucevean care salvează suflete, dar şi vieţi. De 10 ani este pompier voluntar: ''Mi-e frică doar de Dumnezeu''

Când nu e în biserică, e în misiune. Vorbim de un preot din Suceava care salvează suflete, dar şi vieţi. De 10 ani este şi pompier voluntar şi pentru asta şi-a cumpărat o autospecială din banii lui şi a strâns în jur o echipă de 20 de voluntari. Oamenii din localitate sunt mult mai liniştiţi de când preotul e în slujba Domnului, iar pompierul în slujba lor.

de Angela Bertea

la 25.06.2022, 19:47

Vezi și

Misiunea pompierilor voluntari e coordonată...de un preot! El este Gabriel Florea.

Gabriel Florea, preot, pompier voluntar: Când suntem în slujba oamenilor, oriunde poţi să îţi faci datoria.

Preotul are 57 de ani şi în urmă cu 10 ani, marcat de un incendiu care a distrut 5 gospodării, a decis să-şi vândă tractorul pentru a cumpăra o maşină de pompieri.

Gabriel Florea, preot, pompier voluntar: L-am rugat pe domnul primar care era la vremea respectivă să cumpere o maşină. A păi părinte nu sunt bani la primărie, dacă nu sunt bani la primărie vă arăt că eu fac treaba asta. 

Pe acelaşi subiect

Ca prin minune a şi reuşit. A cumpărat o maşină de pompieri la mâna a doua din Franţa, cu 2.000 de euro. Iar de atunci, preotul a devenit pompier voluntar şi intervine de fiecare dată când este nevoie. 

Gabriel Florea, preot, pompier voluntar: Nu contează cât sunt de obosit, nu contează că sunt bolnav, şi bolnav am mers. Mi-e frică doar de Dumnezeu, în rest de nimic. 

Care este misiunea care l-a marcat pe părintele Gabriel

Deşi a participat la sute de intervenţii dificile, una anume l-a marcat profund.

Gabriel Florea, preot, pompier voluntar: Cel mai greu incendiu din viaţa mea a fost cel în care a ars biserica din Mălini. Crucea a căzut în faţa mea, la picioarele mele. 

Părintele are acum o echipă de aproape 20 de pompieri voluntari.

Cătălin Văcărița, voluntar din echipajul preotului: E şeful maşinii, el ne îndrumă, ne spune ce să facem, unde să ne ducem.

Exemplu preotului a fost urmat de un alt pompier voluntar, care a cumpărat 3 autospeciale de stingere a incendiilor. 

Ilie Boca, pompier voluntar: Am început cu prima, am văzut că mai e necesar şi am mai luat una.

Sunt zile în care pompierii voluntari nu au pauză, au avut de stins şi 6 incendii de vegetaţie în câteva ore. Localnicii se simt în siguranţă de când părintele a intrat în rândul salvatorilor. 

''E un ajutor, că cine sare la miez de noapte, Doamne fereşte. El sare imediat, se scoală, pompieria e pregătită şi pleacă în ajutor oriunde.''

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: E o legendă vie pentru mine şi pentru colegii mei. Indiferent de oră, pot să spun că acesta soseşte cu echipajul său şi ne ajută în gestionarea misiunilor. 

Iar preotul participă la fiecare misiune, mai puţin duminică dimineaţă, când este la slujbă. Atunci luptă cu alte flăcări

Gabriel Florea, preot, pompier voluntar: Flăcările iadului le putem stinge cu credinţă şi rugăciune şi nădejde în Dumnezeu şi greşind mai puţin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Povestea părintelui Gabriel, preotul sucevean care salvează suflete, dar şi vieţi. De 10 ani este pompier voluntar: ''Mi-e frică doar de Dumnezeu''