Coşmarul unei tinere de 22 de ani: 69 de operaţii şi un picior decopertat de piele. Acestea sunt efectele bacteriilor luate din spital
Povestea unei tinere de 22 de ani aduce, din nou, în prim-plan, una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă sistemul nostru sanitar. Cea a bacteriilor luate de pacienţi chiar din spitale.
Povestea unei tinere de 22 de ani aduce, din nou, în prim-plan, una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă sistemul nostru sanitar. Cea a bacteriilor luate de pacienţi chiar din spitale.
În doar 5 ani, tânăra a suferit nu mai puţin de 69 de operaţii. Şi asta după ce a contractat un cocktail de infecţii rezistente la antibiotic într-o unitate sanitară din Iaşi.
Până acum, niciun medic nu a reuşit să o trateze, iar situaţia ei pare să se agraveze de la o zi la alta. Salvarea fetei ar putea veni de la o clinică din Turcia.
Pentru Ana Maria, coşmarul a început pe 20 ianuarie 2012. Avea atunci 17 ani şi a mers la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi pentru o analiză.
O angiografie care presupune introducerea unui cateter într-o arteră pentru a monitoriza, în timp real, vasele de sânge.
După o săptămână, au apărut frisoanele, febra şi inflamarea zonei unde a fost introdus cateterul.
După alt set de analize a realizat că a fost infectată cu trei bacterii extrem de pericolease, dezvoltate şi modificate genetic în mediul din spital.
De atunci, timp de 5 ani şi jumătate, Ana Maria a îndurat 69 de operaţii pentru rănile infectate şi pentru reconstrucţia ţesuturilor necrozate. În medie, o intervenţie pe lună.
În aceşti ani, Ana-Maria a intrat de 4 ori în comă din cauza septicemiei. Ultima dată, i s-a declarat chiar şi decesul.
Acum, are aproape tot piciorul decopertat de piele, iar din ţesutul muscular i-a rămas un sfert. Cu greu se mai poate deplasa şi fiecare pas înseamnă pentru ea un chin.
Viaţa Anei depinde acum de 50 000 euro, pentru a putea fi operată la o clinică din Turcia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰