Antena Meniu Search
x

Preoţii acuzaţi că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la mănăstirea din Grecia au acasă, în mănăstirea din Satu Mare, o adevărată colecţie de moaşte

Stareţul spune că cele mai multe aparţin unor martiri care nu au fost canonizaţi încă, prin urmare nu ar avea motiv să le expună

Vezi și

Stareţul spune că cele mai multe aparţin unor martiri care nu au fost canonizaţi încă, prin urmare nu ar avea motiv să le expună. Dacă părintele susţine că are doar câteva zeci, cei care i-au trecut pragul spun că ar fi sute, şi că stareţul ar avea o obsesie pentru cele sfinte.

După jumătate de zi de audieri, cei trei preoţi au fost reţinuţi, împreună cu alţi doi tineri din grup. Serafim voia să ducă mâna înapoi. În momentul in care a scos-o din locaș, și-a dat seama că nu e bine. I-a fost oarecum frica și l-a trimis pe fratele Bogdan să o ducă el și usa manastirii era închisă.  N-a mai putut sa intre si a pus-o intr-un loc sa nu o gaseasca nimeni. A fost o chestie de moment pe care nu si-o explica nici el. Spune ca a fost o ispita.

După o lună de închisoare, preoţii au sosit săptămâna trecută acasă. Pentru fiecare s-a depus suma de 5000 de euro, garanţie că se vor prezenta la proces. Un complet de judecată compus din trei judecători a decis eliberarea lor pe cauţiune până la proces.

Întâmplător sau nu, Sfântul Haralambie e cunoscut nu doar ca apărătorul de ciumă, ci şi ca izgonitor de demoni. Iar Emanuel Oros e cunoscut în zonă pentru faptul că vindecă posedaţii. Dar şi pentru colecţia privată de moaşte, a căror provenienţă e incertă.

Pentru mine ei sunt cu adevarat sfinti si facatori de minuni, pentru biserica deocamdata nu s-a pronuntat aceasta canonizare, eu ii tin ca evlavie. Nu pot sa ii pun la inchinare, deoarece nu sunt declarati sfinti, iar celelalte sfinte maoste le am acolo pt ca.aici in zona nu prea se pun la inchinare sfinte moaste.

Părintele Oros spune că a obţinut moaştele, în semn de prietenie, de la alţi preoţi din ţară şi din străinătate. El are acolo cateva sute de moaste de la diferiti sfinti din tara si poate si din afara! Si are intr-adevar obsesia asta de a achizitiona sfinte moaste. În ultimii doi ani, mai multe plângeri au fost depuse la Episcopie, dar nu au primit niciun răspuns.

Chiar dacă Episcopia i-a interzis să predice în biserică, până la terminarea anchetei din Grecia, Emanuel Oros îşi păstrează numărul mare de susţinători. Dacă preotul nu va respecta termenii suspendării, e în pericol să fie chiar exclus din Biseria Ortodoxă Română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Preoţii acuzaţi că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la mănăstirea din Grecia au acasă, în mănăstirea din Satu Mare, o adevărată colecţie de moaşte