Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prima dezlegare la peşte din postul Crăciunului. Preparate tradiţionale din Bucovina cu păstrăv, de sărbătoarea Ovideniei

Astăzi e zi de mare sărbătoare, Ovidenia, şi creştinii se pregătesc pentru prima dezlegare la peşte din postul Crăciunului. Aşadar, suntem invitaţi la... păstrăv proaspăt, afumat şi alte delicatese din peşte din Bucovina. Turiştii sunt îmbiaţi cu deja celebra ciorbă ciocăneşteană, preparată din păstrăv afumat, hribi și legume, a cărei reţetă originală a fost înregistrată la OSIM. 

de Redactia Observator

la 21.11.2023 , 08:26

În această păstrăvărie din Ciocăneşti, peştele creşte în bazine cu apă rece de izvor. În funcţie de preferinţele clienţilor, păstrăvul e trimis gospodinelor fie proaspăt, fie afumat. După ce e afumat bine, peştele este împachetat în cobză de brad, pentru un gust desăvârşit, după o reţetă păstrată în zonă din generaţie în generaţie.

Cât a ajuns să coste un kg de păstrăv

Angajat păstrăvărie: Îşi mai ia puţin aromă şi din cetina de brad. Folosim doar cetină de brad. După care începem să legăm această cobză. 

Vezi și

Vlad Moroşan, administrator păstrăvărie: Cei care îi dăm la consum sunt lăsaţi în jur de o lună de zile fără mâncare pentru a elimina toate toxinele. Comenzi avem şi înainte de post, dar în perioada postului, fiind multe dezlegări, avem ocazia de a vinde cantităţi mai mari. 

Pe acelaşi subiect

Un kilogram de păstrăv costă 35 de lei proaspăt, 80 de lei afumat şi 120 de lei în cobză de brad.

Angela Bertea, reporter Observator: În funcţie de preferinţe şi timp, păstrăvul poate fi gătit prăjit, la cuptor, afumat şi împachetat în cetină de brad sau pus în ciorba ciocăneşteană.

Păstrăvul, ingredientul secret pentru ciorba ciocăneşteană perfectă

Un preparat devenit deja emblema localităţii şi înregistrat la OSIM.

Ileana Arseniuc, administrator pensiune: E dezlegare la peşte şi foarte căutată e ciorba ciocăneşteană care încercăm să o facem cât mai bine, chiar şi de post. Ingredientele sunt speciale, păstrăvul afumat, hribi de la noi din pădure, multe legume şi smântâna, usturoi şi ouă clar. 

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie şi se încheie pe 24 decembrie. Din cele 40 de zile de post, 17 sunt cu dezlegare la peşte. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Prima dezlegare la peşte din postul Crăciunului. Preparate tradiţionale din Bucovina cu păstrăv, de sărbătoarea Ovideniei