Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima noapte la hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Dacă unii aleg să petreacă Ajunul Crăciunului la gura sobei, în casa părintească, alţii preferă o sărbătoare cu temperaturi scăzute. Unde altundeva decât la Bâlea Lac, acolo unde se află unicul hotel de gheaţă din România. Primii turişti care au poposit deja acolo au venit din toate colţurile lumii.

de Redactia Observator

la 24.12.2018 , 21:24

Dacă unii aleg să petreacă Ajunul Crăciunului la gura sobei, în casa părintească, alţii preferă o sărbătoare cu temperaturi scăzute. Unde altundeva decât la Bâlea Lac, acolo unde se află unicul hotel de gheaţă din România. Primii turişti care au poposit deja acolo au venit din toate colţurile lumii. Asta bineînţeles după ce au învins troienele prin frig.

La peste 2.000 de metri altitudine şi la - 4 grade, turiştii urcă spre Hotelul de Gheaţă cu telefoanele în mâini. Vor să imortalizeze peisajul de iarnă. Şi nu pot păşi în castelul îngheţat înainte de o repriză de joacă în zăpadă. Cât să se obişnuiască puţin cu temperaturile scăzute din camere. Doar cei mai curajoşi se încumetă să doarmă acolo.

Lena şi Toni au venit tocmai din Germania. Au vrut să fie printre primii turişti din acest an care petrec noaptea de Crăciun, printre turţuri. 

Vezi și

Şi românii trec pragul hotelului. Însă, cei mai mulţi, doar pentru o scurtă vizită. 

În toate cele 12 camere duble, temperaturile nu trec de -2 grade celsius. 

O cameră costă 100 de euro pe noapte, iar în iglu preţul ajunge la 150 de euro. 

Construcţia de gheaţă poate fi vizitată contracost - 15 lei plătesc adulţii şi 10 lei copii. Pentru noaptea dintre ani, camerele de hotel au fost rezervate încă din vară. Turiştii vor avea parte de o petrecere şi de o cină specială. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Prima noapte la hotelul de gheață de la Bâlea Lac