Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a şoferului de 97 de ani, din Timiş, acuzat că a provocat un accident şi a fugit de la locul faptei

La 97 de ani este cercetat pentru provocarea unui accident şi fugă de la locul faptei. Poliţiştii i-au verificat carnetul de conducere şi au văzut că este perfect valabil. Bătrânul, fost angajat la drumuri forestiere, spune că se simte încă "verde". Şi-a reînnoit de curând permisul şi are dreptul să conducă o maşină pe drumurile publice până la 105 ani.

de Redactia Observator

la 09.02.2021, 20:33

Vezi și
  • Şoferul de 97 de ani şi-a reînnoit permisul de conducere în urmă cu trei ani.
  • Şoferul de 97 de ani are, acum, permisul de conducere suspendat.

Mihai Vucea spune că Dumnezeu l-a ferit toată viaţa de accidente de circulaţie. Până acum, la 97 de ani. A dat, culmea, tot peste un bătrân. De 74 de ani. 

Mihai Vucea, şofer nonagenar: El trebuia să fie pe trecere pietoni, dar el a fost în sensul giratoriu. L-a împins maşina, l-a lovit şi l-a trântit vreo 3-4 metri, probabil. 

Spune însă că nu şi-a dat seama ce a lovit.

Mihai Vucea, şofer nonagenar: Nu puteam să opresc în sensul giratoriu. Am vorbit la 112, zic: "Dom'ne, nu ştiu, e accident, poate am lovit, e accident, vă rog să veniţi, să cercetaţi! M-am uitat la maşină, domnule, văd că este sucită oglinda retrovizoare".

Victima a fost transportată la spital, cu răni uşoare, iar şoferul nonagenar s-a ales cu permisul suspendat şi cu multe regrete. 

Mihai Vucea, şofer nonagenar: El mi-a spus mie: "Nu ştiu unde şi ce s-a întâmplat".

Alexandra Petrovici, purtator de cuvânt IPJ Timiş: A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsire a locului accidentului.

Domnul Vucea şi-a luat permisul la 40 de ani. Mai exact, în anul 1964, când traficul arăta cu totul altfel. De-atunci, a gustat aproape zilnic din plăcerea condusului. 

Mihai Vucea, şofer nonagenar: Prima maşină a fost o maşină italiană. Fiat 850. De-atunci, am schimbat în decursul anilor opt maşini.

În cei 57 de ani petrecuţi pe şosea, n-a primit nicio amendă. Şi e mândru că nu are nevoie de ochelari de vedere când conduce. 

Şoferul de 97 de ani şi-a reînnoit permisul de conducere în urmă cu trei ani

Mihai Vucea, şofer nonagenar: Am avut o idee foarte bună. M-am dus şi am făcut operaţie la ambii ochi, mi-au scos specialiştii cristalinul natural şi eu acum văd ca la 30 ani. 

În urmă cu trei ani, şi-a reînnoit permisul şi are dreptul să conducă până la 105 ani.

Mihai Vucea, şofer nonagenar: Cum, dumneavoastră vreţi să luaţi permis? Da, zic! Stau bine cu sănătatea. Când a văzut că i le spun rapid, zice: V-aţi făcut operaţie? Zic: Da, mi-am făcut operaţie.

Nu există nicio lege care să-i împiedice pe şoferi să-şi reînnoiască permisul dacă trece testarea medicală. Doar medicul de familie, dacă identifică vreo boală riscantă, poate recomanda ca vizita medicală să fie făcută mai des.

Mihai Vucea, şofer nonagenar: În momentul în care eu îmi dau seama că pot să fiu un pericol pentru mine şi pentru alţii, mă retrag singur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Prima reacţie a şoferului de 97 de ani, din Timiş, acuzat că a provocat un accident şi a fugit de la locul faptei