Antena Meniu Search
x

Prima zebră 3D din România, la Buzău. Ideea aparţine elevilor de la Liceul de Artă din oraş

Internetul i-a ajutat pe elevii şi profesorii Liceului de Artă din Buzău să realizeze ceea ce niciun şofer n-a mai văzut vreodată în România!

Vezi și

Internetul i-a ajutat pe elevii şi profesorii Liceului de Artă din Buzău să realizeze ceea ce niciun şofer n-a mai văzut vreodată în România! Mai precis, o trecere de pietoni tridimensională. De la distanţă, zebra pare formată din nişte cărămizi supradimensionate. Nu-i de mirare că toate maşinile încetinesc din timp.

Sursa de inspiraţie pentru acest proiect a fost trecerea de pietoni 3D realizată de o companie din Islanda. Iar iniţiativa elevilor şi profesorilor de la Liceul de Artă din Buzău a fost apreciată nu doar de pietoni, ci şi de autorităţi. 

Subinspector Cosmin Rădulescu - Poliţia Rutieră Buzău: "Prin efectul 3D avem convingerea ca primul impuls al șoferului va fi sa reducă viteza și de a spori atenția când un pieton se angajeaya sa treacă pe acest marcaj pietonal."

Antonio Cristea elev, Liceului de arte  „Margareta Sterian": "A fost greu sa transpui de pe hârtie pe sosea. Da, pentru ca a tbit sa modif desenul ca trecerile au o dim ce trebuie respectata dar s+a făcut destul de repede."

Acum, edilii locali se gândesc să umple oraşul cu treceri 3D. 

Ionut Apostu, viceprimar Buzău: "Din informaţiile pe care le am nu mai există o altă trecere tridimensionala în țară." 

Primele treceri tridimensionale pentru pietoni au fost trasate pe asfalt în urma cu 9 ani în Statele Unite. De câțiva ani ideea a fost preluata și în Europa și astfel de zebre 3D au fost amplasate în imediata vecinătate a școlilor și grădinițelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Prima zebră 3D din România, la Buzău. Ideea aparţine elevilor de la Liceul de Artă din oraş