Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima zi de școală s-a lăsat cu amenzi pentru florarii din București

În prima zi de şcoală, la colţ de stradă, florile s-au vândut în număr record. Iar inspectorii ANAF  au tăiat amenzile pe bandă. Pentru că au omis să elibereze bonuri fiscale, florăresele au primit sancţiuni. Unele dintre ele, cu zâmbetul pe buze. Câştigurile sunt atât de bune, încât o amendă nici nu mai contează.

de Redactia Observator

la 10.09.2018 , 20:53

În prima zi de şcoală, la colţ de stradă, florile s-au vândut în număr record. Iar inspectorii ANAF au tăiat amenzile pe bandă. Pentru că au omis să elibereze bonuri fiscale, florăresele au primit sancţiuni. Unele dintre ele, cu zâmbetul pe buze. Câştigurile sunt atât de bune, încât o amendă nici nu mai contează.

Pe la vânzătorii de flori din intersecţii n-au trecut doar de părinţii şi elevii, ci şi inspectorii ANAF.

În zona Colentina din Capitală, aproape toţi comercianţii au fost sancţionaţi. Mai ales că e ziua în care au de unde să plătească amenzi. La primele ore ale dimineţii, această femeie avea o vânzare neaşteptat de bună.

Vezi și

O oră mai târziu, şeful ei aştepta îngândurat sosirea inspectorilor antifraudă. Şi făcea calcule.

Autorităţile şi-au făcut un obicei din a-i controla pe florari chiar în zilele în care au cele mai mari vânzări. Şi, an de an, la începutul şcolii, se bat recorduri la capitolul câştiguri.

Niciun copil nu se întoarce în clasă fără să aibă măcar o floare pentru învăţătoare sau dirigintă. Un obicei moştenit din alte timpuri.

Buchetele clasice nu se mai poartă de câţiva ani de zile. Sunt la modă aranjamentele scumpe, în cutii frumos colorate. Şi neapărat, cu mesaje inspiraţionale puse la vedere.

Preţurile, în prima zi de şcoală, au fost de 8 lei pentru un fir de trandafir şi au depăşit suta de lei pentru aranjamentele pretenţioase. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Prima zi de școală s-a lăsat cu amenzi pentru florarii din București